Published On: mar, Dec 25th, 2012

Prioritatile politistilor braileni – Prevenirea infractionalitatii si asigurarea unui climat de siguranta civica

Share This
Tags

In noaptea de sambata spre duminica, 22 spre 23 decembrie, in intervalul orar 22.00-3.00, politisti din cadrul Politiei orasului Insuratei si ai Sectiei 5 de Politie Rurala Viziru, sprijiniti de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, au actionat, in unitatile de alimentatie publica de tip cafe-bar si discoteca, situate pe raza orasului Insuratei si a localitatilor arondate. Scopul actiunii a fost acela al prevenirii si combaterii faptelor care aduc atingere normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, constatarii si sanctionarii actelor ilicite de comert, precum si pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.

In acest sens, au fost verificate 5 societati comerciale, legitimate si perchezitionate corporal sumar 457 persoane, controlate 18 autovehicule. Au fost aplicate 5 sanctiuni contravenţionale, in valoare totala de 1.060 de lei, conform Legii nr. 61/1991 si OUG nr. 195/2002 (republicata), si au fost constatate doua infractiuni pentru care au fost intocmite dosare penale.

„La orele 2.50, politisti din cadrul Sectiei 5 de Politie Rurala Viziru au depistat, in trafic, un localnic, in varsta de 26 ani, in timp ce conducea autoturismul, pe raza localitatii de domiciliu, fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat ca avea, in aerul expirat, o imbibatie alcoolica de 0,57 mg/l. Politistii l-au condus la Centrul Medical de Permanenta Insuratei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie. Apoi, a ajuns la sediul sectiei, unde i-a fost intocmit dosar penal, conform OUG nr. 195/2002 (republicata)”, a mentionat agent principal de politie Camelia Bucur, purtator de cuvant la IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-