Published On: mar, Dec 18th, 2012

Prima zapada i-a prins nepregatiti, soferii braileni au fost sanctionati pentru lipsa cauciucurilor de iarna

Share This
Tags

* Politia Rutiera a organizat filtre pentru a verifica daca autoturismele sunt echipate corespunzator pentru iarna *

Conform datelor oferite de Serviciul Rutier Braila, pana acum au fost sanctionati 10 braileni pentru ca nu aveau masinile echipate corespunzator cu anvelope de iarna.

Politistii Serviciului Rutier Braila atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie, atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pentru neechiparea corespunzatoare se retrage certificatul de inmatriculare, iar valoarea sanctiunii contraventionale este de la 630 la 1.470 de lei cu penalizare intre 9 si 21 puncte amenda.

Pretul anvelopelor de iarna variaza in functie de tipul si marimea cauciucurilor. in magazinele de profil o anvelopa noua costa intre 300 si 1.200 de lei. Totusi cei mai multi soferi aleg cauciucurile la mana a doua care pot costa intre 100 si 300 de lei bucata iar la targurile de masini pot fi cumparate si la seturi de cate patru. In acest caz un set poate costa intre 300 si 400 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-