Published On: lun, Dec 17th, 2012

Presedintele tarii s-a decis, Victor Ponta a fost desemnat in functia de prim-ministru

Share This
Tags

*Traian Basescu a semnat decretul privind desemnarea premierului*

In urma consultarilor, care au durat aproximativ 20 de minute, presedintele tarii, Traian Basescu l-a desemnat pe Victor Ponta in functia de prim-ministru.

Legea fundamentala prevede, la articolul 103, ca presedintele desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.

“Ca urmare a faptului ca a existat o singura propunere din partea reprezentantilor partidelor politice si ai minoritatilor nationale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultarile in vederea desemnarii candidatului la functia de prim-ministru al Guvernului României, domnul presedinte Traian Basescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la functia de prim-ministru”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Dupa desemnare, candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului, potrivit Mediafax.

Fiecare candidat pentru functia de ministru, inscris in lista Guvernului, va fi audiat, in sedinta comuna, de catre comisiile permanente ale celor doua Camere al caror obiect de activitate corespunde sferei de competenta a viitorului ministru, potrivit regulamentului Legislativului. In urma audierii, comisiile vor intocmi un aviz comun consultativ, pe care il vor prezenta candidatului pentru functia de prim-ministru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-