Published On: mie, Dec 5th, 2012

Prefectii la raport, MAI impune masuri preventive pentru iarna

Share This
Tags

* Autoritatile locale iau masuri preventive pentru venirea iernii * Inspectoratul pentru situatii de urgenta Braila este pregatit pentru a interveni in orice situatie *

Videoconferinta cu prefectii si autoritatile administratiei publice locale, a avut ca tema activarea Comandamentului de Iarna la nivelul MAI, precum si stadiul derularii activitatilor de pregatire a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat.

Discutiile au fost prezidate de ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, care a cerut raportul in privinta masurilor preventive de iarna tuturor prefectilor de judet. La Braila, pana in acest moment s-au luat toate masurile preventive, administratia publica locala fiind pregatita pentru sezonul rece. De asemenea, in cadrul videoconferintei, ministrul Sanatatii Raed Arafat a atras atentia asupra reprezentantilor din fiecare judet, pentru a lua masuri de aducere in maternitate a gravidelor care urmeaza sa nasca in aceasta iarna, precum si a bolnavilor care urmeaza tratament de dializa in centrele specializate. O alta problema asupra careia ministrul Mircea Dusa a atras atentia a fost aceea a termoficarii, problema care nu vizeaza si judetul nostru, municipalitatea acordand un ajutor financiar pentru populatia debransata fortat de compania de termoficare braileana. Ministrul Administratiilor si Internelor a precizat ca la nivel de fiecare judet printre care si Braila, Politia Rutiera trebuie sa opreasca conducatorii auto pentru a verifica daca autovehiculele sunt echipate corespunzator pentru iarna. {n fiecare judet in parte trebuiesc luate masuri preventive, astfel incat, drumurile sa nu fie inchise si oameni blocati in nameti.

Un alt aspect punctat in cadrul videoconferintei a fost acela al campaniei electorale, de care ministrul Mircea Dusa s-a aratat multumit precizand ca: “Campania electorala este in limita normala. Pana in acest moment avem 600 de raportari, reprezentand o treime din numarul raportarilor de la alegerile locale”. Ministrul Administratiei si Internelor a reamintit tuturor prefectilor de judet ca, in data de 7 decembrie, Prefecturile vor trebui sa distribuie Primariilor buletinele de vot de care sunt raspunzatoare pana la acea data.

Comentarii

comentariu

About the Author

-