Published On: vin, Dec 7th, 2012

Politia Rutiera va fi la datorie, soferii trebuie sa-si adapteze masinile la conditiile meteo de trafic

Share This
Tags

* Sezonul de iarna isi intra in drepturi * Politia rutiera va institui filtre rutiere pentru verificarea echiparii corespunzatoare a autoturismelor pentru sezonul rece *

Conform avertizarilor meteo din urmatoarea perioada, privind racirea accentuata a vremii, caderea de precipitatii sub forma de ninsoare si intensificari ale vantului, politistii rutieri braileni recomanda conducatorilor de autovehicule sa circule cu prudenta, sa reduca viteza de deplasare si sa evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depasirile pripite.

“Pentru ca traficul rutier si pietonal sa se desfasoare In conditii de normalitate, In zonele In care va ninge, politistii rutieri vor fi la datorie si vor institui filtre rutiere pentru verificarea echiparii corespunzatoare a autoturismelor pentru sezonul de iarna”, adeclarat comisar Bogdan Zotoi, sef SPR Braila.

Politistii Serviciului Rutier Braila atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie, atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Pentru neechiparea corespunzatoare se retrage certificatul de Inmatriculare, iar valoarea sanctiunii contraventionale este de la 630 la 1.470 de lei cu penalizare Intre 9 si 21 puncte amenda.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, politistii braileni recomanda soferilor urmatoarele: dotarea autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece, verificarea farurilor, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz si instalatia de Incalzire. De asemenea, adaptarea permanenta a vitezei de rulare la conditiile de drum si de trafic. Este indicat ca soferii sa detina in masina o lopata, perie/matura, racleta, sac cu sare/nisip si lanturi. Informarea din timp asupra conditiilor de deplasare pe traseul ales, precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata. Mentinerea unei distante mai mare Intre masina proprie si cea din fata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-