Published On: joi, Dec 13th, 2012

Politia Locala prezenta la datorie, oamenii legii au aplicat 80 de sanctiuni contraventionale

Share This
Tags

* Politistii locali au adus un aport substantial bugetului local, in valoare de 14.140 de lei, prin aplicarea unui numar de 80 de amenzi * Oamenii legii au avut in vedere curatenia localitatii, fluidizarea traficului rutier, dar si transportul in comun in regim de maxi- taxi *

In perioada 04- 11decembrie, Politia Locala Braila a actionat pe intreaga raza a Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr.155/2010. Astfel, politistii locali au reusit sa aduca un aport de 14.140 de lei la bugetul local, rezultat din aplicarea a 80 de sanctiuni contraventionale.

“Pe linia incalcarii normelor de gospodarire pe teritoriul Municipiului Braila au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale conform H.C.L.M.nr.5/2003 in valoare de  2.000 lei. Pentru  aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum si in alte locuri publice, a rezidurilor de orice natura (menajere, industriale, vegetale si moloz)  au fost depistate si sanctionate contraventional 4 persoane cu amenzi in valoare de 1000 lei”, a declarat directorul Politiei Locale, Traian Jipa.

Politistii locali au asigurat de asemenea si fluidizarea traficului rutier, in intersectiile unde se desfasoara proiecte de reabilitare a principalelor artere rutiere. Pentru nerespectarea reglementarilor legale privind oprirea, stationarea, parcarea si accesul interzis, s-a actionat cu 4 patrule pedestre si 2 patrule mobile pe  2 schimburi. Pe langa activitatile preventive, politistii locali rutieri au aplicat un numar de 55 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.330 lei si au dat 109 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002.

Nici soferii de pe maxi- taxi nu au scapat de ochii vigilenti ai politistilor locali, conducatorii auto care au sfidat legea fiind sanctionati contraventional.

“Pe linia respectarii H.C.L.M.nr.4/2004 modificata prin H.C.L.M.Braila nr.199/2006 privind transportul in regim de maxi-taxi, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul D.C din Braila, cu amenda de 50 de lei, intrucat a circulat cu autoturismul, pe strada 1 Decembrie 1918, traseul numarul 34 si a oprit in alte locuri decat cele special amenajate”, a adaugat Traian Jipa.

Actiunile desfasurate pe intreaga raza a municipiului de catre Politia locala vor continua, iar cei prinsi inafara legii, vor fi sanctionati, conform legilor in vigoare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-