Published On: mie, Dec 5th, 2012

Peste 100 de cupluri au primit titlul de “Model de viata”

Share This
Tags

* Cuplurile de aur din braila au fost recompensate de catre administratia locala, intr-o festivitate ce a avut loc miercuri, de la ora 10.00, la teatrul dramatic “Maria Filotti”, cu diplome de excelenta, fidelitate si premii In bani *

In Sala Oglinzilor a Teatrului “Maria Filotti” a avut loc, intr-un cadru festiv, sarbatorirea celor 101 de cupluri brailene care au implinit peste 50 de ani de casnicie.

Primarul Aurel Simionescu a dat citire fericitelor familii, carora le-a urat ani multi in continuare.

“Va doresc, in preajma Sf. Nicolae, multa sanatate, bucurii alaturi de cei dragi si sa dea Domnul sa traim multi ani pentru a fi alaturi de dumneavoastra si sa ne revedem in cat mai multe momente placute. Asa cum ne-am obisnuit, de ani buni, sarbatorim, in preajma sarbatorilor de iarna, toate cuplurile care au implinit peste 50 de ani de casnicie, care au convietuit mai modesti sau mai in fruntea treburilor si au reusit sa fie niste oameni ai urbei, ajunsi acum la o varsta venerabila si care au in spate o intreaga familie. Cred ca este un moment frumos si prielnic pentru a-i felicita pe toti. In felul acesta, vrem sa transmitem un mesaj catre tanara generatie, catre cei care au mai mult sau mai putin respect pentru ceea ce inseamna familie, coabitare, mai putina intelegere in vremurile acestea care sunt dinamice, care nu mai au de asteptare, de incredere in ceea ce inseamna familie”, a declarat primarul Brailei.

Pentru fiecare familie in parte, Primaria Braila a oferit cate o floare, o diploma si suma de 500 lei, aceasta din urma fiind adusa la domiciliu de catre postas.

Duiploma oferita frumoaselor familii a avut un mesaj de imbarbatare, multumire si respect pentru cei peste 50 de ani de casnicie neintrerupta: “Intr-o lume zbuciumata de nevoi, modelele de viata au devenit o floare rara. Lectiile de caracter si trainicie trebuie respectate si transformate in repere ale comunitatii locale. O astfel de lectie, poate cea mai grea dintre toate incercarile pe care ni le pune in fata viata, este casnicia, o institutie tot mai amenintata de instabilitatea timpurilor noastre. In virtutea acestui fapt, Consiliul Local Municipal si Primarul Municipiului Braila, Aurel Simionescu, acorda familiei titlul de <Model de viata>, pentru puterea dragostei, toleranta si respectul reciproc de care au dat dovada. Intreaga comunitate este mandra de astfel de modele si va ureaza cu ocazia implinirii anilor de casatorie <La multi ani> cu sanatate si bucurii”.

* Un model de viata demn de tot respectul *

Printre cele 101 de cupluri sarbatorite, s-a aflat si familia Chiobas Victor si Maria, care in acest an au implinit frumoasa varsta de 68 ani de casnicie, diploma fiindu-le oferita de primarul Aurel Simionescu, care le-a spus celor doi batranei: “Este un omagiu adus dumneavoastra, ne mandrim cu asa familii, iar in acest cadru festiv va urez putere de munca si un trai mai bun. Mai ales daca tinem cont de greutatile pe care a trebuit sa le tineti piept atat timp”.

Dupa cum ne-a zis nea Victor, pe tanti Maria a cunoscut-o cu multi ani in urma, iar din 1944 sunt nedespartiti.

“Din 16 februarie 1944 nu ne-am despartit o clipa. Mereu am fost impreuna si am luptat, cot la cot, pentru familia noastra. In tot acest timp, am avut parte si de momente frumoase, dar si dureroase. La toate le-am facut fata, desi ne-a fost extrem de greu. Mai ales ca soarta a decis sa ne loveasca de doua ori foarte dur. Am trait momente groaznice cand, cei doi copii, pe care iI aveam si care erau mandria noastra, lumina ochilor nostri, i-am pierdut mult prea devreme. Firea vietii este ca noi parintii sa fim ingropati de copii si nicidecum invers. Dar asta este viata. Mergem mai departe impreuna, asa cum am facut in toti acesti 68 de ani de casatorie neintrerupta”, ne-a zis cu ochii in lacrimi Victor Chiobas, fost angajat la fabrica Zagna Vadeni si care de peste 20 de ani este pensionar.

Dupa festivitatea de premiere a cuplurilor, elevii de la Palatul Copiilor le-au oferit batraneilor un moment artistic de colinde.

Comentarii

comentariu

About the Author

-