Published On: vin, Dec 14th, 2012

Pentru sanatatea consumatorului, carnea porcinelor este examinata trichineloscopic

Share This
Tags

* Detectarea parazitului la porc, principalul animal responsabil de trichineloza umana, este efectuata in abatoare sau laboratoare prin observarea directa a larvelor din prelevarile de muschi *

Trichineloza este o boala transmisibila de la animal la om, provocata prin consumul carnii crude sau preparate de la animalele contaminate cu Trichinella, un nematod parazit inchistat in celulele musculare. Tratamentul antiparazitar reduce durata bolii si severitatea simptomelor si a complicatiilor. Pretul examenului trichineloscopic s-a modificat incepand cu data de 6 decembrie, ca urmare a publicarii in Monitorul Oficial a Ordinului ANSVSA nr.83/2012, astfel, 9 lei fara TVA pentru un examen la porcii domestici si 18 lei fara TVA pentru un examen la porcii mistreti.

“Examenul trichineloscopic pentru porcii sacrificeti in gospodariile populatiei se efectueaza in urmatoarele locatii: LSVSA, pentru confirmarea cazurilor pozitive si examenul carnii de vanat (porcii misterti), CSVSA, strada 1 Decembrie 1918, CSVSA Statiunea Controlul Alimentelor din Piata Halelor si sediul fiecarei CSVC din fiecare comuna a judetului Braila”, a declarat directorul executival DSV Braila, dr.Gicu Dragan.

O atentie deosebita se va acorda modului in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare in targurile organizate periodic de autoritatile locale unde se comercializeaza produse alimentare de origine animala traditionale.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-