Published On: joi, Dec 20th, 2012

Pentru a reduce poluarea, Comisia Europeana a adoptat noi norme pentru combustibili in transportul maritim

Share This
Tags

* Noile norme de mediu privind combustibilii marini au intrat in vigoare incepand cu 17 decembrie *

Prin aprobarea noilor norme se doreste sa se reduca in mod substantial poluarea aerului si impactul acestuia asupra sanatatii. Poluantii atmosferici proveniti din transportul maritim sunt transportati pe distante lungi si, prin urmare, contribuie din ce in ce mai mult la aparitia problemelor privind calitatea aerului in multe orase europene. Daca nu s-ar lua nicio masura, emisiile de sulf provenite din transportul in zonele maritime ale UE le-ar depasi pe cele provenite din toate sursele terestre pana in 2020. Legislatia revizuita va stopa aceasta evolutie prin reducerea nu numai a emisiilor de sulf si a pulberilor in suspensie.

Directiva se bazeaza pe standarde elaborate la nivelul Organizatiei Maritime Internationale (OMI). Aceasta reduce in mod progresiv continutul maxim de sulf al combustibililor marini, de la nivelul actual de 3,5 % la 0,5 % pana in ianuarie 2020.

Ca alternativa la carburantii cu continut redus de sulf, navele pot opta pentru metode echivalente de punere in conformitate, cum ar fi sistemele de purificare a gazelor de evacuare sau navele propulsate cu GNL. Prezenta directiva este cel mai recent element al cadrului de politici ale UE privind poluarea aerului care a fost dezvoltat in ultimii 30 de ani. Pana la 17 aprilie 2014, statele membre vor trebui sa isi modifice legislatia existenta privind calitatea combustibililor marini.

Comentarii

comentariu

About the Author

-