Published On: mie, Dec 5th, 2012

Pedepse aspre pentru elevi, chiului ii va arde la buzunar

Share This
Tags

* Absenteismul scolar costa * Elevii care beneficiaza de alocatie pentru sustinerea familiei si pleaca de la ore nu isi mai primesc banii *

Absenteismul scolar este practicat si in unitatile de invatamant de renume din municipiu. In topul celor mai bune trei unitati de invatamant din Braila se numara si Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” unde sunt centralizate un numar de 2.223 de absente, “elevii de bani gata” fiind premianti la absenteismul scolar.

Pentru a impiedica acest fenomen, Inspectoratul Scolar Judetean Braila are un plan de masuri, care prevede instiintarea periodica a parintilor, asupra situatiei scolare a copiilor. De asemenea, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, doreste instalarea sistemelor de monitorizare video in scollie din Braila, astfel incat, elevii sa fie supravegheati permanent. Un alt factor care contribuie la impiedicarea absenteismului scolar este acela a suspendarii alocatiilor pentru sustinerea familiei.

“In anul scolar 2011-2012, 7019 elevi au beneficiat de aceste alocatii. La 56 din acestia li s-a diminuat alocatia cu 20 la suta pentru ca au avut un numar de 10 obsente nemotivate, iar in cazul a 304 de elevi, alocatia a fost micsorata cu 50 la suta pentru un numar de 20 de obsente. Un numar de 445 de elevi s-au dus acasa fara niciun ban din alocatia pentru sustinerea familiei, pentru ca au chiulit de peste 20 de ori de la orele de curs”, a declarat inspector Paula Todiras, de la Reteaua Scolara din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean.

Astfel, daca elevii cu situatie materiala precara doresc sa beneficieze de aceasta alocatie pentru sustinerea familiei, sunt obligati sa stea la toate orele de curs. De asemenea, elevii “chiulangii”, care beneficiaza de bursa “Bani de liceu” risca sa ramana fara niciun ban daca continua sa plece de la ore.

Comentarii

comentariu

About the Author

-