Published On: joi, Dec 6th, 2012

Pe ultima suta de metri, sicane in campania electorala

Share This
Tags

* Chiar daca mai e putin pana la alegerile parlamentare alarmele false primite de politisti sunt sanctionate conform legii *

La Centrul Operational al I.P.J. Braila a fost sesizat, prin apelul de urgenta 112, de catre o persoana care, dupa voce, parea a fi minora, despre faptul ca in comuna Traian, mai multe persoane distribuie cizme din cauciuc in scop electoral. Politistii de la Postul de Politie Comunal Traian au efectuat cercetari si au stabilit ca numarul de telefon apartine Anicutei P.,  56 de ani, din comuna Traian, si ca nepotul ei in varsta de 13 ani, pe care il are sub tutela, lasat nesupravegheat, a apelat numarul 112 si a sesizat in fals acele aspecte din teribilism. Fata de minor s-a luat masura avertizarii verbale, iar tutorele legal a fost sanctionat contraventional, cu amenda in valoare de 200 de lei, pentru nesupravegherea minorului.

Joi, in jurul orelor pranzului, un candidat din partea unei aliante politice, a sesizat la Politie, prin apelul 112, faptul ca mai multe persoane din colegiul in care candideaza au fost apelate pe telefonul fix de catre o persoana necunoscuta care le-a promis suma de 200 de lei daca vor vota un candidat al altei aliante.

Politistii au inceput cercetarile si, in urma audierilor, au stabilit ca apelul era sub forma unei inregistrari in care nu s-au mentionat alte detalii privind modul de primire a banilor si nici felul in care alegatorul poate dovedi pe cine a votat.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii, pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului. Politistii continua cercetarile pentru identificarea autorului faptei si audierea persoanelor care au fost apelate.

“Reamintim ca potrivit Ordonantei de Urgenta privind modificarea art.55 al Legii nr. 35/2008, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum si primirea acestora de catre alegator, in acelasi scop, constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani”, a precizat inspector principal Jenel Sogor, purtator de cuvant IJP Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-