Published On: mar, Dec 4th, 2012

Obligatii declarative decembrie

Share This
Tags

* In luna decembrie contribuabilii trebuie sa depuna o serie de obligatii declarative la Directia Generala a Finantelor Publice Braila *

Temen 7 decembrie, inclusiv

Pana la aceasta data trebuie depus formularul 092 reprezentand Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de T.V.A care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala. Se depune de catre persoanele juridice si persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, care au efectuat achizitii intracomunitare in luna noiembrie 2012 si sunt obligate sa isi modifice perioada fiscala devenind platitori de T.V.A.

Termen 10 decembrie, inclusiv

Cei care vor sa fie scosi din evidenta platitorilor de T.V.A . trebuie sa depuna pana la aceasta data, formular 096, declaratia de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de T.V.A. in conditiile art.152 alin.(7) din Codul Fiscal,in cazul persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de T.V.A.

Tot pana pe 10 decembrie se depune declaratia de inregistrare fiscala/de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, formular 010. Se depune de catre persoanele juridice care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de T.V.A. in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Formularul 020 se depune de catre persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere si care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de T.V.A. in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Termen 20 decembrie, inclusiv

Pana la aceasta data organizatorii de jocuri de noroc platesc taxa pentru licenta de organizare a jocurilor de noroc, aferenta anului 2012.

Termen 27 decembrie, inclusiv

Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arendare, precum si venituri din activitati agricole trebuie sa efectueze platile anticipate privind impozitul pe venit aferente trimestrului IV 2012.

Tot la aceasta data se face plata taxei anuale pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc, aferenta trimestrului urmator. Se plateste de catre organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si jocurile de tip slot-machine.

A doua transa la plata impozitului pe reprezentanta se face tot pana pe 27 decembrie inclusiv. Se plateste de catre persoanele juridice straine cu reprezentanta in Romania.

Plata impozitului retinut la sursa in luna precedenta se va face pana 27 decembrie, inclusiv. Sunt vizati platitorii de urmatoarele venituri: din drepturi de proprietate intelectuala; din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile si a contractelor de agent; din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara; obtinut de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit titlului IV indice 1, care nu genereaza o persoana juridica.

Contributia de asigurari sociale de sanatate se face pana la aceasta data de catre contribuabilii prevazuti art.296 indice 21, alin.(1), lit.a) – e), adica: intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale; membrii intreprinderii familiale; persoanele cu statut de persoana fizica autorizata; persoanele care realizeaza venituri din profesii libere;  persoanele care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din evidenta contabila in partida simpla.

Pana pe 27 decembrie inclusiv se depune si formularul 100, declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat cu termen lunar, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii noiembrie 2012 dar si formularul 112, declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, cu termen lunar, pentru obligatiile aferente lunii noiembrie 2012.

O alta obligatie declarativa este decontul de taxa pe valoare adaugata, formularul 300, cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii noiembrie 2012.

Formularul 301, decontul special de taxa pe valoarea adaugata, se depune tot pana la aceasta data.

Se va depune si declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoane fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania, formular 224, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii noiembrie 2012.

Trebuie depus si formularul 390 VIES reprezentand declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna noiembrie 2012.

Tot la aceasta data se depune formularul 394, declaratie informativa privind livrarile, prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, pentru declararea operatiunilor desfasurate in luna noiembrie 2012,  de catre platitorii de T.V.A. cu perioada fiscala lunara.

Ultima obligatie declarativa cu termenul de 27 de cembrie inclusiv este Chestionarul pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania. Se depune de catre persoanele care au sosit in Romania dupa 1 ianuarie 2009 si care continua sa fie prezente in Romania si dupa 1 ianuarie 2012. Persoanele fizice care sosesc in Romania si au o sedere in statul roman o perioada sau mai multe perioade ce depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-