Published On: vin, Dec 7th, 2012

O noua sesiune de ajutoare, timp de o luna se primesc cereri pentru bunastarea porcinelor

Share This
Tags

* Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii rurale intentioneaza sa lanseze o noua sesiune de primire a cererilor de ajutor pentru masura 215 – „Plati privind bunastarea animalelor”, pentru sectorul porcine * Sesiunea urmeaza a se desfasura in perioada 17 decembrie 2012 – 16 ianuarie 2013 *

Conform Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), beneficiare ale platilor acordate In cadrul Masurii 215 – “Plati privind bunastarea animalelor”, sectorul porcine, sunt exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor, care Isi asuma voluntar angajamente In favoarea bunastarii animalelor.

Pachetele disponibile, In cadrul acestei submasuri, sunt urmatoarele: Pachetul 1 – Cresterea cu cel putin 10 la suta a spatiului alocat disponibil fiecarui animal; Pachetul 2 – Asigurarea a minimum 11 ore/zi lumina artificiala cu o valoare a iluminarii de 50 lux; Pachetul 3 – Imbunatatirea conditiilor de bunastare a suinelor pe durata transportului; Pachetul 4 – Corectarea nivelului nitritilor si nitratilor din apa; Pachetul 5 – Reducerea noxelor cu 30 la suta fata de nivelul minim obligatoriu prin mentinerea In limite optime a parametrilor de microclimat; Pachetul 6 – Imbunatatirea conditiilor zonei de odihna.

* Conditii pentru primirea ajutorului financiar *

Beneficiarii acestei submasurii pot Incheia angajamente voluntare multianuale pe o perioada de 5 ani, pentru unul sau o combinatie Intre cele 6 pachete disponibile.

“Sprijinul se va acorda doar pentru acele angajamente care depasesc cerintele minime, care prezinta nivelul de referinta neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea platilor compensatorii. Plata se efectueaza anual, compensand pierderile de venituri si cheltuieli suplimentare induse de aplicarea actiunilor prevazute de angajamente. La nivelul judetului nostru, exista doar 10 beneficiari ai ajutorului de stat pentru bunastare la porcine, carora le-a revinit suma de 29.337.052,67 lei, aferenta anului financiar 16 octombrie 2011 – 15 octombrie 2012”, a declarat Daniela Militaru, director executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Braila.

In cadrul angajamentelor Incheiate, beneficiarii vor trebui sa respecte standardele de eco-conditionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole apartinand fermei si activitatilor agricole desfasurate la nivelul fermei. In cadrul acestei masuri este exclus sprijinul pentru investitii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-