Published On: mar, Dec 18th, 2012

Modernizarea Brailei, o prioritate a administratiei locale

Share This
Tags

* Proiectele ce au fost finalizate si cele care se afla in curs de derulare au fost subiectul dezbaterii reprezentantilor ADR Sud-Est *

In cadrul conferintei de ieri de la Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Sud-Est Braila s-a trecut in revista toate proiectele finalizate si in curs de desfasurare in judetele din Regiunea Sud-Est, printre care se afla si Braila.

Obiectivul strategic al POR consta in sprijinirea unei dezvoltari economice, sociale, durabile si echilibrate teritorial, a tuturor regiunilor Romaniei, potrivit nevoilor si resurselor specifice, cu accent pe sprijinirea dezvoltarii durabile a polilor urbani de crestere, imbunatatirea mediului de afaceri si a infrastructurii de baza, pentru a face din regiunile Romaniei, in special cele mai slab dezvoltate, locuri atractive pentru investitii.

“Strategia de dezvoltare urbana propune modernizarea si reabilitarea a doua strazi, reabilitarea si modernizarea unui parc si a unei cladiri de patrimoniu, reabilitarea si modernizarea unui camin pentru persoane varstnice, reabilitarea unui platou pietonal si a unei zone de promenada si achizitionarea si montarea unui sistem de supraveghere in vederea cresterii sigurantei si prevenirii criminalitatii. Pentru fluidizarea traficului si asigurarea legaturii unor zone rurale cu reteaua de drumuri nationale REGIO Sud- Est finanteaza reabilitarea a 6 drumuri judetene, din care un drum judetean in judetul Braila. Acesta asigura legatura dintre localitatile Viziru – Cuza-Voda – Mihai Bravu, investitie care va contribui semnificativ la imbunatatirea conditiilor de trafic, asigurand legatura dintre zona Braila – Galati si Constanta. Pentru recuperarea si integrarea persoanelor aflate in dificultate sunt finantate un numar de 6 proiecte, printre care un proiect de reabilitare a centrului de asistenta paleativa de la Baldovinesti din judetul nostru”, a declarat directorul Directiei Implementare POR, Jenica Craciun.

* Proiecte finalizate in municipiu si judet *

La nivelul judetului Braila, in domeniul invatamantului obligatoriu, s-au finalizat 11 proiecte, din care 6 in municipiul Braila, 2 in orasul Insuratei, dar si cate unul in comunele Maxineni, Ramnicelu si Gradistea. La capitolul Domeniul major de interventie 4.3 – Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, in judet doar 3 microintreprinderi au beneficiat de fonduri europene prin REGIO Sud-Est, 2 cabinete veterinare achizitionand echipamente de ultima generatie in diagnosticarea si realizarea de interventii medico-chirurgicale, iar un alt beneficiar si-a achizitionat echipamente de inalta performanta pentru utilarea unui laborator mobil pentru realizarea si diagnosticarea retelelor de cablu si fibra optica.

Proiectele finantate in cadrul Domeniului major de interventie 5.1 – “Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe” vizeaza reabilitarea unor cladiri de patrimoniu in scopul includerii acestora in circuitul turistic sau reabilitarea, modernizarea unor cladiri sedii de muzee sau case memoriale, care prin lucrarile de reabilitare propuse prin proiecte vor deveni mai atractive pentru turisti, piata vizata fiind atat cea nationala, cat si turisti din strainatate. In afara lucrarilor de interventie asupra obiectivelor turistice, se finanteaza si infrastructuri conexe, reprezentand lucrari de reabilitare sau modernizare a drumurilor de acces, realizarea de locuri de parcare, puncte de informare turistica, precum si indicatoare catre obiectivele turistice reabilitate sau modernizate.

“In municipiul Braila, REGIO Sud-Est finanteaza trei proiecte de restaurare a cladirilor de patrimoniu si introducerea acestora in circuitul turstic. Astfel, unul dintre proiecte vizeaza recompunerea ansamblului arhitectural Biblioteca Judeteana <Panait Istrati>, prin construirea unui obiectiv de investitii destinat sa puna in valoare o cladire de patrimoniu. Noua locatie va oferi premisele organizarii de manifestari culturale, organizarea de expozitie de carte veche, expozitie permanenta de publicatii ale minoritatilor etnice, precum si organizarea de alte evenimente culturale. Un alt proiect vizeaza reabilitarea si punerea in valoare a cladirii Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, cladirea fiind amplasata in interiorul sitului istoric al municipiului Braila. Al treilea proiect are ca obiectiv reabilitarea unor cladiri de parimoniu situate in zona centrului istoric al municipiului Braila si infiintarea unui muzeu dedicat memoriei Anei Aslan, o personalitate a vietii stiintifice romanesti. Pana in prezent, a fost finalizat proiectul care a presupus reabilitarea si punerea in valoare a cladirii Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale in municipiul Braila”, a precizat Jenica Craciun.

Comentarii

comentariu

About the Author

-