Published On: Soare, Dec 9th, 2012

Medicamente esentiale pentru sezonul rece

Share This
Tags

* Odata cu sezonul rece apar o serie de probleme de sanatate * Dintre acestea cele mai frecvene si mai grele sunt raceala si gripa * Pentru a-ti proteja sanatatea in sezonul rece trebuie sa ai in casa o serie de medicamente esentiale in sezonul rece *

Picaturile de tuse si dropsurile pentru gat sunt absolut necesare in sezonul rece. Picaturile stimuleaza producerea de saliva eliminand senzatia incomoda de durere in gat. Se poate recurge si la metoda traditionala a gargarei de cateva ori pe zi cu o solutie obtinuta prin dizolvarea unei lingurite de sare intr-o ceasca de apa calda.

Medicamentele pentru dureri au o utlizare universala si pot fi aministrate pentru a ameliora durerea de gat sau de cap si pentru a scadea febra.

Paracetamolul si ibrupofenul sunt esentiale in caz de febra, dureri de cap sau de gat. Acestea reusesc sa indeparteze simptomele.

Antihistaminicile te scapa rapid de secretii nazale si tuse. Medicamentele care se adreseaza unui spectru larg de probleme trebuie evitate .

Decongestionantele nazale orale au rolul de a deschide caile nazale si de a usura respiratia. Pentru rezultate bune este preferabila utilizarea spray-urilor nazale care contin fenilefrina sau clorhidrat de oximetazolina pentru ca nu au ca afect secundar somnolenta.

Expectorantele amelioreaza rapid congestia toracica. Medicamentele de acest gen au rolul de a subtia mucozitatea nazala facand mai usoara eliminarea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-