Published On: mar, Dec 11th, 2012

Manualele scolare sunt aruncate la gunoi

Share This
Tags

* In ultima vreme, elevii au uitat ce inseamna invatatura si arunca la gunoi toate manualele * Aceste carti, importante pentru evolutia in societate, zac morman la colturile strazilor langa pubele *

Cu trecerea anilor, la romani se instaleaza un fenomen din ce in ce mai des intalnit. Si cei vizati nu sunt adultii, ci tanara generatie, care desi se mai afla pe bancile scolii, recurg la lucruri aproape de neimaginat.

Odata cu terminarea unui an scolar, elevii arunca la ghenele de gunoi manualele care i-au ajutat sa capete cunostinte importante, ce pot fi aplicate in intreaga societate. Ei nu dau doi bani pe aceste “vechituri”, chiar daca pentru achizitionarea manualelor parintii au facut eforturi considerabile pentru ca odraslele lor sa acumuleze informatii utile.

Zonele in care manualele sunt aruncate la gunoi, fara niciun fel de resentiment sunt destul de multe. O astfel de zona este intersectia strazii Rahova cu Ghioceilor. Aici se puteau vedea teancuri de manuale scolare si caiete de cursuri, azvarlite de elevii claselor gimnaziale.

Pentru tinerii din ziua de astazi aceste carti nu au o semnificatie, doar aceea ca din cauza lectiile care se regasesc in manuale au fost obligati sa toceasca intreg anul scolar si in plus sa obtina si note bune.

In schimb, pentru generatiile anterioare, manualele cu copertile ingalbenite si colturile indoite de atat invatat, timp de ani buni, de generatii peste generatii, acestea au o insemnatate aparte. Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu fi invatat ani la rand de pe carti, care au contribuit la aparitia in societate a unor personalitati de renume. In cazul multora dintre noi, o perioada destul de indelungata de timp, dupa terminarea scolii generale si a liceului, aceste manuale ne-au tinut ocupate birourile.

In schimb, acum, manualele scolare au luat calea containerului, pentru ca, in viziunea tinerei generatii, fiind si una destul de rebela, acestea au devenit depasite. Elevii reclama continutul stufos, dar si informatiile perimate care se gasesc din abundenta în actualele manuale scolare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-