Published On: joi, Dec 13th, 2012

Majorarea taxelor si impozitelor locale nu s-a stabilit inca

Share This
Tags

* Hotararea de guvern privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile aplicabile incepand cu anul 2013, a fost aprobata * Aceasta hotarare actualizeaza limitele nivelurilor impozitelor locale cu rata inflatiei din perioada 2010 – 2012 * La Braila inca nu s-a stabilit nimic in vederea cresterii taxelor si impozitelor locale *

Ca urmare a declaratiilor facute in cursul zilei de ieri de catre premierul Victor Ponta, referitoare la majorarea taxelor si impozitelor locale, primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu, a precizat ca in acest moment nu se va lua nicio decizie pana cand nu se va sti cu exactitate ce contine actul normativ.

“Noi am aprobat un regim de taxe si impozite, la nivel local, in luna noiembrie. In functie de ceea ce contine Hotararea de Guvern, vom purta discutii la nivel de Braila pentru a vedea in ce masura se poate sau nu sa fie aplicate majorarile. La un moment dat se stabilise ca aceste cresteri sa fie la nivelul coeficientului inflatiei, insa nu am avut reglementare la momentul respectiv. Noi facusem acea suma din 20% care a fost stabilita pe cei trei ani. in trei ani trebuie sa mergem pe procentul de 16%, dar aceste discutii sunt facute <pe picior>. Asta o spun ca sunt de prea mult timp in administratie ca sa ma uit la televizor si a doua zi sa fac declaratii de bine sau de rau. Vom vedea care este Hotararea de Guvern, care sunt termenii respectivi si discutam dupa aceea”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

* Veniturile suplimentare sunt folosite in favoarea cetatenilor *

Modificarea limitelor minime si maxime nu vizeaza mijloacele de transport inmatriculate si inregistrate (autoturisme, utilaje agricole, utilaje folosite in domeniul constructiilor). Eventualele venituri suplimentare rezultate din aplicarea acestei Hotarari de Guvern raman integral la dispozitia autoritatilor locale si sunt folosite pentru imbunatatirea calitatii infrastructurii oferite cetatenilor de catre administratia locala.

“Prin aceasta ordonanta s-a aprobat mentinerea drepturilor salariale ale personalului din sectorul bugetar, precum si a altor drepturi care se acorda din bugetul general consolidat, la nivelul acestora din luna decembrie 2012, ce include majorarea de 7,4% care asigura recuperarea integrala a reducerii salariilor cu 25% efectuata in iulie 2010; salariile majorate cu 7,4% aferente lunii decembrie vor fi platite in cursul lunii ianuarie, fiind deja alocate fondurile necesare. Totodata, prin actul normativ mai sus mentionat, se creaza conditiile ocuparii unor posturi vacante si se mentine interdictia de achizitionare a autoturismelor si mobilierului, de catre institutiile din sectorul bugetar, ca si in anul 2012”, se arata in comunicatul emis de conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Braila.

Precizam ca autoritatile locale sunt cele care stabilesc nivelul efectiv al impozitelor intre limitele minime si maxime, avand inclusiv competenta legala de a reduce nivelul efectiv al acestora cu pana la 10%, in conditiile platii integrale a impozitului local datorat anual.

Comentarii

comentariu

About the Author

-