Published On: Soare, Dec 16th, 2012

Luna cadourilor bogata in oferte de munca in strainatate, peste 200 de locuri de munca in U.E diponibile in decembrie

Share This
Tags

* Ofertele de locuri de munca in strainatate prin reteaua Eures au crescut considerabil in ultima perioada, in special in luna decembrie. Peste 3 sferturi din locurile de munca diponibile sunt in danemarca *

In a doua parte a lunii noiembrie, erau disponibile doar 68 de locuri de munca dintre care foarte multe nu solicitau studii superioare, fiind posturi de soferi autocamion sau muncitori in ferme de cultivare a legumelor. La inceputul lunii decembrie numarul ofertelor de locuri de munca a crescut la 151 iar in prezent a ajuns la 205 locuri de munca.

Salarii de la 400 la 4000 de euro pe luna

Si de aceasta data Danemarca vine cu cea mai bogata oferta de locuri de munca. Peste doua treimi din totalul ofertelor de munca sunt in Danemarca. Se cauta 160 de lucratori in agricultura in 3 zone diferite ale tarii. Plata se face in functie de cantitatea recoltata. Norvegia are si in aceasta perioada o oferta bogata de locuri de munca avand disponibile 25 de posturi. Dintre acestea 10 sunt de operatori CNC. Salariul incepe de la 18euro brut pe ora in functie de experienta. Alte 10 posturi in Norvegia sunt de mecanic auto sI 5 de inginer caI ferate drumuri sI poduri pentru care salariul incepe de la 4000 de euro brut pe luna. Polonia are nevoie in aceasta perioada de 7 consultanti monitorizare sisteme IT. Salariul este de 4000 de sloti polonezi brut pe luna. Slovacia cauta 10 tamplari pe care ii plateste intre 400 si 800 de euro brut pe luna. Slovenia are in continuare nevoie de un medic specialist psihiatrie pentru care ofera un salariu de 2300 de euro pe luna. Ungaria are nevoie de un casier valuta. Salariul oferit este de 1.080.000 de forint brut pe luna.

Angajatorii impun conditii speciale

Cei care vor sa acceze un loc de munca in strainatate prin programul Eures trebuie sa se informeze asupra conditiilor pe care le impune fiecare angajator pentru posturile oferite. Pentru angajatorii din diverse tari, cunoasterea limbii engleze este un punct esential.

Pentru lucratorii in agricultura in Danemarca sunt preferati lucratorii cu experienta anterioara. Se cere cunoasterea limbii engleze la nivel mediu.

Pentru posturile de operator CNC in Norvegia este nevoie de calificare in domeniu si experineta de 5 ani. Deasemenea se cere o buna cunoastere a limbii engleze. Pentru posturile de mecanic auto se cer studii de specialitate, diploma in domeniu, 3 ani de experienta si permis categoria B. Studiile superioare si experienta de 3 ani in domeniu sunt o conditie esentiala si pentru ingineri cai ferate, drumuri si poduri. Tot pentru acest post este necesara cunoasterea limbii engleze tehnice la un nivel fluent. Cunoasterea limbii norvegiene reprezinta un avantaj.

Pentru cunsultanti monitorizare sisteme IT in Polonia nu se cere experienta anterioara iar ca nivel de studii ce cere minim studii post-liceale. Se cer in schimb bune cunostinte de ale pachetului Microsoft Office, cunoasterea limbii franceze la nivel minim B2, si a limbii poloneze la nivel elementar.

Cei care vor sa munceasca ca tamplari in Slovacia trebuie sa aiba experienta de minim 2 ani si sa cunoasca limba slovaca si germana.

Medicul specialist psihiatrie in Slovenia trebuie sa aiba specializare in domeniu, cunostinte de baza word, excel sI lucru cu baze de date. O conditie de baza este cunoasterea limbii slovene foarte bine.

Cerintele pentru postul de casier valuta in Ungaria nu sunt foarte mari fiind nevoie de nivel minim de studii 12 clase, cunostinte de operare calculator si un cazier curat

Comentarii

comentariu

About the Author

-