Published On: mar, Dec 18th, 2012

Lenea e cucoana mare la Braila, somerii nu vor locuri de munca

Share This
Tags

* In prezent sunt 124 de locuri de munca disponibile la AJOFM dar nu sunt persoane interesate * La Braila se inregistra luna trecuta un numar de 8.211 de someri * Oamenii prefera sa traiasca din indemnizatia primita in loc sa isi gaseasca un loc de munca *

Chiar daca nu au ce pune pe masa, brailenii nu vor sa munceasca. Strazile orasului sunt “impanzite” de persoane care apeleaza la mila publicului, iar mare parte dintre acestia sunt minori. Parintii prefera sa isi trimita micutii pe strada la cersit, in loc sa munceasca cinstit pentru a-si intretine familia. La data de 30 noiembrie, in evidentele AJOFM Braila se aflau inregistrati 8.211 someri, din care 2.331 indemnizati.

“Societatea la care am lucrat a intrat in faliment si acum sunt in somaj. In perioada in care beneficiez de indemnizatie o stau acasa sa ma relaxez, apoi o sa imi caut un loc de munca, dar pana atunci mai este”, a declarat Petrica Mocanu, un somer brailean.

La aceasta data la AJOFM Braila sunt inregistrate 124 de locuri de munca vacante, comunicate de angajatorii din judetul Braila. De asemenea, cotidianele brailene pun la dispozitia celor care nu au un loc de munca, un numar impresionant de posturi vacante, insa cei interesati lipsesc.

“Este a treia saptamana in care dau anuntul la ziar si nu am reusit sa ocup postul vacant. Societatea mea asigura paza pentru mai multe firme din Braila, iar persoane atestate pentru aceasta meserie sunt, dar nu se mai cauta un loc de munca cinstit”, ne-a declarat managerul unei firme brailene de paza.

In prag de sarbatori, cheltuielile sunt mai mari decat in timpul anului, dar se pare ca mesele bogate le vor avea doar cei care muncesc cinstit.

Comentarii

comentariu

About the Author

-