Published On: vin, Dec 14th, 2012

Jumatate de secol de la prima transmisiune TV prin satelit

Share This
Tags

* Televiziunea prin satelit a implinit, in acest an, jumatate de secol. primul satelit de telecomunicatii proiectat sa transmita semnal de televiziune a fost lansat in spatiu in anul 1962, marcand nasterea televiziunii prin satelit *

La inceputurile televiziunii, dura zile intregi pana cand casetele cu inregistrari TV erau expediate in intreaga lume pentru a putea urmari programele sI spectacolele de televiziune.

In 1962 odata cu lansarea primului satelit, lucrurile s-au schimbat. Au avut loc primele transmisiuni TV prin satelit. Astfel s-au transmis primele semnale de televiziune peste Oceanul Atlantic.

A putut fi urmarita conferinta de presa sustinuta de presedintele Kenedy cu ajutorul transmisiunii prin satelit. Cei din Statele Unite au urmarit la televizor schimbarea garzii la Palatul Buckingham din Anglia. Pana la sfarsitul anului 1962, programele TV din Statele Unite puteau fi urmarite de persoane din 16 tari.

In 1978 a fost introdus si servicul de televiziune publica prin satelit.

Dupa lansarea serviciilor de satelit DTH (Direct to home), in 1980, a avut loc o explozie a serviciilor de televiziune prin satelit in SUA si apoi in Europa.

Marea revolutie in televiziune a avut loc in 1980 odata cu lansarea transmisiei de televiziune digitala prin satelit in Japonia, SUA si Europa. In Europa televiziunea digitala prin satelit a fost introdusa de o companie luxemburgeza care si-a lansat satelitul ASTRA 1A in 1988 iar in prezent opereaza 52 de sateliti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-