Published On: sâm, Dec 1st, 2012

“Podul peste Dunare trebuie sa dea posibilitatea Brailei sa se dezvolte, iar pentru Insula Mare il sprijin pe Gheorghe Bunea Stancu in preluarea acesteia”

Share This
Tags

* Este declaratia Premierului Victor Ponta referitoare la un proiect mai vechi * Ponta va sprijini judetul Braila pentru crearea de noi locuri de munca pentru tinerii braileni * Insula mare nu reprezinta numai bogatia guvernului ci si a Brailei iar premierul ii sustine vointa presedintelui CJ Gheorghe Bunea Stancu pentru preluarea ei *

Sosit la Braila pentru a sustine candidatii USL, premierul Victor Ponta a declarat ca va sprijini proiectele de viitor ale judetului nostru. Primul Ministru a venit insotit de presedintele Senatului Romaniei si al PNL Crin Antonescu si de presedintele PC si Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. In prezenta a peste 2.000 de sustinatori si ai reprezentantilor USL Braila precum si a candidatilor braileni din partea USL la alegerile parlamentare din 9 decebrie, premierul a facut cateva declaratii valoroase pentru viitorul judetului Braila.

“Unul din proiectele noastre este podul peste Dunare, pe care trebuie sa-l facem intre Braila si Galati ca sa fie toata lumea de acord, sa dea posibilitatea judetelor Tulcea, Braila si Galati sa se dezvolte. Cu aceasta ocazie se vor crea locuri de munca. Ma gandesc la viitorul tinerilor din aceste judete, dar si la cei iesiti la pensie si care au muncit pentru ceea ce exista azi in aceste judete”, a declarat Ponta.

Premierul a aratat ca este la curent cu proiectele presedintelui CJ Gheorghe Bunea Stancu si doreste ca acestea sa se realizeze pentru binele si viitorul Brailei. “Il sustin pe presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, in preluarea Insulei Mari. In acelasi timp sunt de parere ca ceea ce se produce in Insula Mare a Brailei nu este numai bogatia Guvernului ci si a judetului Braila si il sprijin pentru dezvoltarea acestei zone. Avem nevoie sa fim uniti si datorita USL-ului vom reusi! Cred ca Braila este puternica prin oamenii de aici si va sprijin in continuare”, a spus Victor Ponta.

Promisiunea pe care premierul Victor Ponta i-a facut-o presedintelui CJ Braila Gheorghe Bunea Stancu este clara: podul peste Dunare va fi construit! Au fost discutate doua variante de realizare a acestui proiect: “pod suspendat” sau “pod cu cablu de sustinere”.

Specialistii in constructii spun ca a fost preferata prima varianta, care permite amplasarea pilonilor principali in zona uscata a malurilor. Optiunea pentru podul suspendat se justifica si prin durata de realizare mai mica, neafectarea cursului navigabil pe timpul construirii, lipsa impactului asupra mediului ecologic, excluderea riscului de coliziune a navelor cu pilonii principali. Lungimea traseului de legatura dintre DN 2B si DN 22 Braila – Tulcea este de 18,605 km iar latimea este de 7,8 m si  doua benzi pe fiecare sens. Zona Braila – Galati – Tulcea, situata in sud – estul Romaniei, are aproximativ 1.300.000 locuitori si un mare potential economic. Aceasta zona este intersectata de Coridorul Paneuropean care leaga portul Gdansk de la Marea Baltica de bazinul Marii Negre, in special porturile Constanta si Istanbul.

In urma unui studiu geologic, s-a constatat ca nisipul amestecat cu conglomerat din aval de Braila este favorabil fundarii podului, cu precizarea ca se gaseste la adancimea de aproximativ 30 m, ceea ce impune sapaturi de peste 35 m. Dimensiunile fluviului impun si necesitatea unei deschideri principale a podului de 920 m, si o latime a gabaritului maritim de trecere de peste 200 m, ceea ce face ca zona Braila sa fie ideala pentru constructia acestuia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-