Published On: mie, Dec 19th, 2012

Japonezii, cei mai sanatosi oameni din lume

Share This
Tags

* Japonia conduce intr-un clasament al tarilor cu populatia cea mai sanatoasa din lume *

Conform rezultatelor unui amplu studiu international asupra sanatatii si imbolnavirilor, care a inclus 187 state de pe mapamond, conform publicatiei medicale The Lancet, Japonia s-a situat pe primul loc in ambele diviziuni, atat in ceea ce priveste sanatatea barbatilor, cat si cea a femeilor. Autorii studiului au luat in considerare rata mortalitatii, incidenta imbolnavirilor pentru fiecare categorie de varsta, evaluand separat barbatii si femeile.

Astfel, la categoria sanatate masculina, in primele zece tari au intrat Japonia, Singapore, Elvetia, Spania, Italia, Australia, Canada, Andora, Israel si Coreea de Sud.

La sanatate feminina, top zece arata in felul urmator: Japonia, Coreea de Sud, Spania, Singapore, Taiwan, Elvetia, Andora, Italia, Australia si Franta.

Una dintre tendintele majore ale zilelor noastre indentificata de experti este cresterea sperantei de viata a persoanelor cu boli grave. Printre principalele handicapuri prevaleaza afectiunile mintale si devierile de comportament, boli ale sistemului musculo-scheletic si boli endocrine, mai ales diabetul.

Dupa cum a declarat unul din autorii studiului, profesorul Christopher Murray, de la Universitatea din Washington, “trecem intr-o lume in care problema dominanta, spre deosebire de moartea prematura, devine populatia cu handicap”. Potrivit aceluiasi studiu, speranta de viata in ultimii 40 de ani a crescut in toate regiunile lumii, inclusiv in cele mai sarace, adica unde se inregistreaza cea mai ridicata incidenta de HIV, TBC si malarie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-