Published On: joi, Dec 20th, 2012

Liceul teoretic “Mihail Sebastian” participa intr-un proiect national “Live life positive”

Share This
Tags

* Elevii si cadrele didactice ale Liceului Teoretic “Mihail Sebastian” participa alaturi de institutii de invatamant din intraga tara intr-un proiect interactiv “Live life positive” *

Proiectul este initiat de Centrul de Documentare si informare – Colegiul Tehnic “Independenta” din Sibiu.

In cadrul proiectului elevii liceulu impreuna cu profesorul coordonator Ionescu Raluca vor desfasura 3 activitati, 4 concursuri si 1 proiect.

In luna decembrie a avut prima activitate din proiect “Topul personalitatilor”. Elevii au selectat  personalitati  in viata, care din punctul lor de vedere au avut sau au un impact pozitiv asupra societatii, si au realizat texte depre acestia. Printre personalitatile pe care le-au abordat se numara: Oana Pelea, Mircea Cartarescu, Mariana Nicolesco, Sandra Izbasa, Alexandru Arsinel , Angela Similea, Sergiu Nicolaescu, Ovidiu Lipan |andarica, Dumitru Prunariu, Draga Olteanu Matei, Maia Morgenstein, Nadia Comaneci, Stela Popescu si multi altii. Cele mai interesante lucrari vor fi premiate la Sibiu.

In cea de a doua activitate din cadrul proiectului “Tinerii si capcanele orasului” care se va desfasura in luna februarie va fi implicat si Centrul Antidrog si Politia de Proximitate.

O activitate interesanta pentru elevi va fi “Travelling words”. Elevii liceului vor trebui sa completeze o poveste inceputa de elevii din Sibiu. Povestea va calatori in toata tara, la toate scolile implicate in proiect iar la Liceul Teoretic “Mihail Sebastian” va ajunge in luna martie pentru 2 zile in care elevii vor trebui sa o completeze tinand cont de ceea ce s-a scris anterior.

Tot in cadrul proiectului se vor desfasura 4 concursuri interactive: un concurs de fotografie, un concurs in care elevii vor realiza un film de scurt metraj, un targ de reviste scolare, si un concurs de proiecte de timp liber.

Pe langa concursurile si activitatile organizate va fi derulat in februarie un proiect denumit “Sarbatorile zapezii”.

Elevii liceului s-au facut remarcati si cu alte ocazii. In urma participarii si obtinerii premiului I la o dezbatere initiata de Asociatia ProDemocratia anul trecut,  grupul Liceului Teoretic “Mihail Sebastian va pleca intr-o vizita la Bruxelles.

Comentarii

comentariu

About the Author

-