Published On: vin, Dec 14th, 2012

Infectiile respiratorii au pus stapanire pe Braila, 57 de bebelusi au contactat virusul

Share This
Tags

* 456 de cazuri de infectii ale cailor respiratorii au fost centralizate in ultima saptamana la Directia de Sanatate Publica Braila * Dintre acestea, 57 de cazuri au fost intalnite la nou nascutii cu varsta de pana la un an *

Pentru ca sistemul lor imunitar este mai sensibil decat cel al adultilor, copiii sunt cei care se prezinta cel mai des la medic cu infectii ale cailor respiratorii.

Afectiunea trebuie înteleasa ca totalitatea modificarilor pe care le sufera un tesut sau un organ al aparatului respirator, sub actiunea nociva a unui germen si care se traduc prin manifestari generale, determinate de toxinele acestuia, febra, frisoane, dureri musculare, stare generala alterata si manifestari locale, tuse, expectoratie, dureri toracice sau greutatea în respiratie, provocate de inflamatia mucoasei traheii, mucoasei bronhiilor sau a alveolelor pulmonare.

Datele centralizate de catre Directia de Sanatate Publica Braila trag un semnal de alarma asupa acestor afectiuni, iar populatia trebuie sa ia masuri preventive, pentru a nu contacta acest virus.

“In ultima saptamana, la DSP Braila au fost inregistrate un numar de 456 de cazuri de infectii ale cailor respiratorii, pentru 8 dintre acestea fiind nevoie de spitalizare. 57 dintre pacienti care s-au prezentat la medic cu aceste afectiuni sunt bebelusi cu varsta cuprinsa intre 0 luni si un an, 141 de cazuri sunt inregistrate la copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 4 ani si 176 de cazuri la minori cu varsta cuprinsa intre 5 si 14 ani”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Braila, Andreia Gavrilescu.

Un alt diagnostic pe care medicii de familie il stabilesc din ce in ce mai des este pneumonia. Intr-o singura saptamana sunt centralizate la DSP Braila un numar de 384 de cazuri. Dintre acestea, 53 de cazuri sunt intalnite la bebelusii cu varsta de pana la un an, 64 la copiii de pana la 4 ani si 46 de cazuri sunt intalnite la minorii cu varsta cuprinsa intre 5 si 14 ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-