Published On: joi, Dec 6th, 2012

In primele 6 luni ale anului, peste 11 mii de braileni au beneficiat de indemnizatia de crestere a copilului

Share This
Tags

* Cei mai multi beneficiari platiti au fost in prima luna a anului *

Conform legii 166/2012 cunatumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate de persoana indreptatita in cele 12 luni anterioare nasterii copilului. Aceasta prevedere se aplica atat persoanelor care opteaza pentru concediu, respectiv indemnizatie crestere copil  pana la varsta de un an a acestuia (3 ani in cazul copilului cu handicap),  cat si a celor care aleg varianta concediului si  indemnizatiei pana la varsta de doi ani a copilului. Incepand cu anul 2012, pentru mentinerea drepturilor prevazute de  prezenta ordonanta de urgenta, beneficiarii care au drepturi stabilite de cel putin 6 luni au obligatia sa isi achite impozitele si taxele locale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate.

Conform datelor statistice ale Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala la nivelul judetului Braila au existat in prima jumatate a acestui an 11.759 de beneficiari platiti ai indemnizatiei de crestere a copilului. Cei mai multi beneficiari platiti au fost in prima luna a anului cand au primit indemnizatia 2035 de persoane iar cei mai putini in luna februarie 1908 beneficiari.

Dintre beneficiari suspendati la sfarsit de luna au fost inregistrati in primele 6 luni ale anului un total de 727 de persoane dintre care cei mai multi suspendati au fost in luna februarie iar cei mai putini in luna iunie respectiv 86 de beneficiari suspendati.  Per total pentru primele 6 luni ale anului suma totala platita pentru drepturi curente a fost de 8.505.713 lei. Suma cea mai mare, 1.498.036 a fost platita in prima luna a anului iar cea mai mica in iunie, respectiv 1.375.239.

Comentarii

comentariu

About the Author

-