Published On: mar, Dec 11th, 2012

In pragul sarbatorilor de iarna, tinerii din Centrul Social Lumina risca sa ramana fara lumina

Share This
Tags

* Fundatia “Lumina” din Braila face un apel umanitar, pentru ca 40 de tineri defavorizati sa aiba lumina si caldura de sarbatori * Din cauza restantelor organizatia ar putea ramane fara curent electric *

40 de tineri proveniti din centrele de plasament din Braila si-ar putea petrece sarbatorile in frig si intuneric, daca brailenii nu le vor intinde o mana de ajutor. Centrul Social “Lumina”, care ii adaposteste, a fost notificat de catre “SC Electrica SA” ca va sista furnizarea de energie electrica, din cauza datoriilor mari acumulate. Pentru a preintampina aceste probleme, conducerea fundatiei, in colaborare cu Directia de Asistenta Sociala Braila, a initiat o campanie de strangere de fonduri care poarta numele “Ajuta tinerii din Centrul Social Lumina sa aiba lumina!”. Campania se adreseaza tuturor institutiilor publice, hipermarket-urilor, societatilor comerciale, dar si oricarui brailean care vrea sa ajute acesti tineri proveniti din centrele de plasament.

“Este un mare dezastru pentru noi ca fundatie si pentru tinerii care sunt in centrul social, tinand cont ca se apropie si sarbatorile de iarna. Noi riscam sa facem sarbatorile in intuneric si frig. Orice suma de bani oferita este binevenita. Ne puteti contacta la numarul de telefon 0749/235.679 sau pe adresa de e-mail: fundatialumina@yahoo.com”, ne-a declarat directorul ONG-ului, Carmen Neacsu. Pentru Centrul Social Lumina si-au aratat anul acesta bunavointa si alti braileni cu suflet mare, care au ajutat la rezolvarea incalzirii centrului. In sprijinul acestor tineri a venit si Consiliul Local Municipal care a aprobat prelungirea cu 5 ani a duratei de dare in folosinta gratuita a cladirilor.

Fundatia Lumina s-a constituit in 1997 ca organizatie neguvernamentala si nonprofit, al carei scop a fost integrarea socio – profesionala a tinerilor proveniti din centrele de plasament, dar si a tinerilor aflati in situatie de risc social, pentru a-i pregati pentru o viata normala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-