Published On: joi, Dec 20th, 2012

In prag de sarbatori 21.128 de porcine au fost sacrificate

Share This
Tags

* DSVSA Braila a intreprins actiuni pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare ca urmare a consumului de alimente de origine animala si nonanimala si a imbolnavirilor la om datorate consumului de carne infestata cu trichinella spp in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna *

In perioada 14- 20 decembrie, in baza unui program de lucru stabilit de catre directorul executiv al DSVSA Braila, s-au constituit echipe mixte care au verificat modul cum sunt respectate conditiile sanitare veterinare din  targurile de animale, piete agroalimentare, carmangerii, macelarii, supermarket-uri si hipermarket-uri.

“La nivelul DSVSA, CSVSA, CSVZ-uri, CSVC-uri se asigura permanenta cu personal de specialitate instruit si atestat oficial, intre orele 8- 20 in zilele lucratoare si in zilele libere. Pana in acest moment, in unitatile autorizate sanitar veterinar s-au sacrificat un numar de 21.128 capete porcine, iar in sectorul gospodariilor populatiei s-au efectuat 603 examene trichineloscopice pentru porcinele destinate consumului familial. Urmare a analizelor efectuate nu a fost depistat nici un caz pozitiv de trichineloza. Referitor la unitatile autorizate sanitar veterinar conform Ord.ANSVSA nr.57/2010, se asigura supravegherea sanitara veterinara cu personal de specialitate, supraveghere ce se realizeaza prin inspectii si recoltari de probe”, a declarat directorul executiv al DSV Braila, dr.Gicu Dragan.

In urma controalelor efectuate in pietele agroalimentare, carmangerii, macelarii, supermarket-uri si hipermarket-uri, s-au aplicat 4 sanctiuni contraventionale, conform HG nr. 984/2005, in valoare totala de 6.100 lei si 2 avertismente, conform OG nr.2/2001, pentru nerespectarea cerintelor legale sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind conditiile de depozitare a produselor alimentare, intretinerea necorespunzatoare a spatiilor si echipamentelor si transportul produselor alimentare cu mijloc de transport neautorizat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-