Published On: vin, Dec 7th, 2012

In lipsa unui frigider, Brailenii isi scot alimentele la geam

Share This
Tags

* Pentru ca nu au energie electrica, Brailenii cu situatii materiale precare isi scot alimentele la geam pentru a le tine la racoare * Acestia isi pun sanatatea in pericol, bucatele fiind incarcate de praful ridicat de masinile care trec prin zona *

Aceasta problema o au locatarii unui imobil din Zona Libera a Brailei, care, in lipsa unui frigider si a energiei electrice, isi atarna alimentele la geam. “Amaratii” sunt de fapt tineri cu forta de munca, care, in loc sa castige un ban cinstit, prefera sa isi planga de mila de cate ori au ocazia.

“Nu avem loc de munca si nici bani sa ne platim curentul. Ca sa nu se strice mancarea, o scoatem la geam pentru ca este frig afara. Mai sunt si alti vecini care sunt la fel ca mine, dar pe nimeni nu intereseaza de noi. De multe ori nici nu avem ce sa mancam, nici butelie nu avem ca sa ne facem si noi ceva cald de mancare. In fiecare zi mancam salam si ce ne ramane, scoatem la geam ca sa stea la rece, pentru ca in casa facem si noi caldura”, isi plange de mila, un barbat de 32 de ani care locuieste in imobilul din Zona Libera.

Ca la Braila, “lenea e cucoana mare” o stim cu totii, dovada acestei zicale fiind chiar faptul ca, nici macar cea mai apriga saracie, nu ii poate indemna la munca cinstita pe tinerii braileni, care prefera sa traiasca din mila altora, sau din comiterea infractiunilor, in loc isi gaseasca un loc de munca. In imobilul cu pricina se adapostesc si batrani care nu beneficiaza de o pensie lunara din simplul motiv ca nu a avut un serviciu. Ca sa pastreze “traditia familiei”, nici odraslele acestora nu vor sa duca un trai decent si sa aiba un job permanent, pentru ca este mai simplu sa te plangi ca nu ai ce sa mananci si sa nu faci nimic ca remediezi aceasta problema.

Comentarii

comentariu

About the Author

-