Published On: sâm, Dec 22nd, 2012

In ce comisii activeaza parlamentarii braileni?

Share This
Tags

* Varga, coleg cu Gigi Becali si Dorin Petrea cu Elena Udrea

Odata cu inceperea activitatii noului legislativ national si in urma negocierilor dintre cele 7 grupuri parlamentare, deputatii si senatorii vor activa in comisii parlamentare.

Comisiile parlamentare sunt alcatuite, in mare masura, pe baza configuratiei politice a fiecarei Camere.

Cei mai castigati parlamentari braileni, din acest punct de vedere, sunt PSD-istii Ion Rotaru si Mihai Tudose. Senatorul Rotaru a fost ales secretar al Senatului, astfel fiind membru in Biroul Permanent al Camerei Superioare, dar si membru al Comisiei pentru sanatate publica.

Deputatul Mihai Tudose este presedinte al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor, comisie in care activeaza si singurul parlamentar PDL de Braila, Alexandu Nazare.

Senatorul PP-DD, Mihai Danut, detine functia de secretar al Comisiei pentru afaceri europene, condusa de liderul PDL, Anca Boagiu.

Presedinte al PNL Braila si senator, Catalin Boboc, activeaza in Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari, al carei presedinte este fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu.

UNPR-istul Dorin Petrea, deputat Colegiul 1 Camera Deputatilor, va avea parte, probabil, de cele mai interesante sedinte de comisie parlamentara, acesta fiind membru al Comisiei pentru afaceri europene, structura din care mai fac parte prim-ministrul Victor Ponta, liderii PSD Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, Valeriu Zgonea, dar si PDL-ista Elena Udrea.

Daca Alexandru Nazare este membru al Comisiei pentru politica  economica, nici Vasile Varga, deputat Colegiul 2, nu s-a indepartat de domeniul de activitate care l-a consacrat, devenind membru al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati, alaturi de un alt liberal, Gigi Becali.

Deputatul PSD Colegiul 3, Marian Dragomir, face parte din Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii, al carei membru este si liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Tot un reprezentant al Colegiului 3, insa prin redistribuire, deputatul PP-DD, Marioara Nistor, activeaza in Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor, fiind astfel colega cu Roberta Anastase.

PSD-istul Cristian Rizea, deputat Colegiul 5, este membru al Comisiei pentru politica externa, alaturi de secretarul-general al PNL, Eduard Hellvig.

In principal, comisiile parlamentare permanente elaboreaza rapoarte si avize privind documentele ce urmeaza a fi puse in dezbaterea Camerei si exercita controlul parlamentar asupra Guvernului Romaniei, dar si a unor institutii precum, SRI, SIE, STS, Banca Nationala sau CNA.

Comentarii

comentariu

About the Author

-