Published On: Soare, Dec 9th, 2012

In cartierul Chercea, gunoiul este stapanul strazilor

Share This
Tags

* Deseurile menajere si cele provenite din demolari sau constructii sunt la aproape orice pas in cartierul Brailean Nedelcu P. Chercea * Cu toate ca acest aspect a fost semnalat de locuitori catre municipalitate, nimeni nu a luat nicio masura pentru remedierea problemelor *

Pe unele strazi din cartierul brailean Nedelcu P. Chercea gunoiul menajer si cel din constructii si demolari de cladiri este ca la el acasa. Acest lucru se poate observa din fotografii.

Astfel se face ca, la fosta trecere de cale ferata de la strada Decebal, din zona Bisericii Sf. Mina, gunoaiele domnesc in voie, fara a fi deranjate de nimeni. Desi locuitorii cartierului au semnalat acest lucru, nimeni nu a ridicat un pai. Mai mult, muncitorii de la firma de salubritate care are in subordine colectarea deseurilor din Chercea, “RER Ecologic Service”, nici macar nu si-au dat interesul pentru a strange deseurile.

“Noi am incercat sa vorbim cu muncitorii de la RER, dar au zis ca ei ridica deseurile doar de la case, nu si de pe calea ferata. Asta pentru ca acea zona apartine CFR-istilor si ei trebuie sa curete zona respectiva. Oare cei de la Primarie nu vad asa ceva? Am mers si la Primarie, le-am zis cum sta treaba. Ne-au zis ca vor lua masuri, dar din cate observ, masurile nu s-au luat. Poate vor ca noi sa le strangem. Dar stau si ma intreb ce fac agentii de la Politia Locala? De ce nu patruleaza si aici. Ar trebui sa fie cu ochii in patru si cum prinde o persoana care arunca gunoiul sa-l amendeze. Ar putea sa duca pe cel depistat si la sectia de Politie. Nimeni nu face nimic pentru noi, nu le pasa decat de ei”, a zis Margareta I., o femeie pensionara, care locuieste pe strada Deva, in apropierea caii ferate.

* Fosta farmacie, plina cu gunoaie *

Alte mormane de gunoi sunt aruncate de-a valma si in curtea fostei farmacii, situata pe Sos. Focsani colt cu strada Decebal. Aici, oamenii, in toiul noptii, vin si arunca gunoaiele.

“In vara nu puteai trece pe aici. Miroul era insuportabil. Peste tot, in curte, se puteau vedea resturi de mancare, gunoi menajer, dar si bucati mari de ciment sau altfel de materiale ce rezulta dupa demolarea cladirii. Inainte, aici era o cladire frumoasa, in care functiona una dintre cele mai vechi farmacii din Braila. Asta se intampla pana prin anii ’95. Dupa aceea, a functionat ca service pentru reparatii televizoare. Acum a ajuns paragina. Peretii au disparut de la o zi la alta si s-a format un loc in care se depoziteaza gunoaiele. Intr-o anumita perioada, deseurile au fost ridicate. Insa acum vad ca situatia a revenit la perioada din vara. totul este jalnic aici, si asta din cauza unor persoane fara bun simt si fara educatie”, a zis o batrana care locuieste pe Sos. Focsani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-