Published On: mie, Dec 19th, 2012

Ieri in sedinta CLM s-a votat un proiect de hotarare care prevede ca 5.820 mp din statiunea Lacu Sarat vor fi dati unei firme private

Share This
Tags

* Consilierii municipali au decis, ieri, in cadrul sedintei ordinare sa aprobe trecerea din domeniul public in domeniul privat al municipiului si concesionarea prin incredintare directa a unui teren de aproximativ 6.000 de mp din Statiunea Lacu Sarat catre firma SC “Nelisim Prod” SRL * Potrivit raportului proiectului, incredintarea s-a facut pornind de la o simpla cerere a societatii amintite * Oferta “Nelisim Prod” in privinta redeventei a fost de 0,21 lei/mp/luna, iar consilierii au acceptat-o *

Un teren de 5.820 metri patrati din Statiunea Lacu Sarat a fost concesionat prin incredintare directa catre o firma privata. Decizia a fost luata in unanimitate, ieri, in cadrul sedintei ordinare a CLM Braila. S-a votat rapid fara prea multe comentarii, membrii consiliului hotarand sa “concesioneze prin incredintare directa terenul in suprafata de 5.820 mp, situat in Statiunea Lacu Sarat, Aleea Centrala nr. 2B, solicitantei S.C. “Nelisim Prod” S.R.L., in vederea edificarii de sisteme de infrastructura pentru dezvoltarea bazelor de tratament din Statiunea Lacu Sarat”. Firma respectiva a obtinut terenul necesar in baza unei simple cereri, fara existenta in prealabil a unei licitatii. Mai exact, potrivit raportului proiectului, “Nelisim Prod” a primit in anul 2007 un teren in suprafata de 410 mp, situat in aceeasi zona, tot prin concesionare cu incredintare directa pe o perioada de 49 de ani, pentru a putea amenaja o baza de tratament balnear, din fonduri europene. In prezent, aceeasi societate a formulat o cerere catre Primaria Municipiului in privinta celor aproape 6.000 mp aflati in Statiunea Lacu Sarat pentru a putea construi o statie de pompare catre acea baza de tratament. “Acest teren ne este necesar pentru construirea statiei de pompare a apei sarate, a executarii retelei de aductiune a apei sarate, retelei de evacuare a apei sarate, a retelei electrice plus bazinele de decantare a namolului sapropelic, caminele de vizitare – toate aceste constructii fiind parte componenta a Bazei de Tratament a SC “Nelisim Prod” SRL, finantata de fonduri europene”,asa cum se arata in cererea adresata primarului de catre societate.

Oferta facuta de societatea in cauza si acceptata de membrii CLM in privinta redeventei a fost de 0,21 lei/mp/luna. “Noi ne-am blocat in ideea asta – cine o sa faca? Daca imi spune mâine cineva “uite, ia banii de la mine si fa ceva”, o sa constatam ca nu avem un proiect in ceea ce priveste infrastructura mare – apa, canalizare, gaz. Eu va propun si sa tinem minte pentru proiectele de investitii 2013 sa facem proiectare pe o evolutie pe care o estimam pe Statiunea Lacu Sarat, in legatura cu dimensiune apa, dimensiune canalizare pe o evolutie pe care noi o avem estimata in plus”, a precizat primarul Aurel Simionescu, dupa adoptarea proiectului.

Potrivit Registrului Comertului, firma “Nelisim Prod” este proprietatea lui Mircea M. Pica, unic asociat si administrator. Compania detine in Statiunea Lacu Sarat hotelul “Mara”, cu care in ultimii ani a intrat in programul guvernamental “Bilete de tratament si odihna pentru pensionar””, derulat prin Casa Nationala de Pensii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-