Published On: mie, Dec 5th, 2012

Guvernul a dat avizul, Romania va fi de acord cu introducerea unei taxe pe tranzactii financiare

Share This
Tags

* Pozitia Romaniei privind uniunea economica si monetara de la nivelul uniunii europene a fost adoptata marti de guvern *

Romania sustine demersurile privind crearea unei uniuni bancare la nivelul UE si procesul de consolidare a guvernantei din zona euro, dar considera ca acesta nu trebuie sa fie In detrimentul statelor din afara zonei euro, si va fi de acord cu introducerea unei taxe pe tranzactii financiare.

Taxa pe tranzactii financiare va fi introdusa In masura In care va exista un acord In acest sens la nivelul Uniunii Europene, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Pozitia Romaniei privind Uniunea economica si monetara de la nivelul Uniunii Europene a fost adoptata marti de Guvern, printr-un memorandum initiat de ministerele Finantelor, Afacerilor Europene si Afacerilor Externe si avizat de guvernatorul Bancii Nationale.

In document se mai arata ca Romania este interesata sa participe la demersurile privind crearea unei uniuni bancare, respectiv a mecanismului unic de supraveghere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-