Published On: lun, Dec 3rd, 2012

Fusea Marian Paul, despre alegerile parlamentare:„Contracandidatii mei nu se gandesc deloc la Colegiul 1”

Share This
Tags

* Fusea Marian Paul este unul din putinii candidati care si-a inceput campania electorala cu proiecte concrete, stand de vorba cu oamenii si ascultandu-le problemele *

Candidatul ARD pe Colegiul 1 la Camera Deputatilor, Fusea Marian Paul a venit inca de la inceput in fata electoratului cu proiecte viabile care sa deblocheze economia Brailei si sa-i redea farmecul de odinioara.

„Suntem in a 3-a saptamana de campanie si observ cu stupoare ca nu exista decat o campanie pe hartie si pe bannerele din colegiu. Cu alte cuvinte, au trecut, deja, aproape 21 de zile in care nu am auzit de vreun proiect concret venit din partea acestor oameni care cer votul brailenilor pe 9 decembrie.

Proiectele mele sunt construite strict pe nevoile omului din Colegiul 1 – Viziru, Buzaului si Radu Negru, case si blocuri.

Oamenii mi-au solicitat cu insistenta rezolvarea a 3 probleme importante pentru ei: locuri de munca, alimente mai ieftine si mai sanatoase, sistematizarea spatiilor dintre blocuri”, a declarat Fusea Marian Paul.

Pentru cele 3 probleme, candidatul a venit cu trei initiative:

pentru locuri de munca: o modificare a Legii Voluntariatului, sustinerea proiectului Legii Stagiaturii cu modificari corespunzatoare si repunerea in vigoare a Legii Profitului Reinvestit. Democrat-liberalul considera ca toate trei vor conduce la deblocarea pietei muncii si angajarea tinerilor.

In ceea ce priveste agricultura si investitiile, Fusea Marian Paul a stat de vorba cu producatorii locali si impreuna cu acestia a gasit solutiile ideale pentru relansarea agriculturii autohtone.

„Pentru alimente mai ieftine voi propune un proiect local de reabilitare a pietelor brailene, iar la nivel national militez pentru asocirearea legumicultorilor in Grupuri de Producatori ca impreuna sa poata accesa fonduri europene prin masurile 112 si 125 in asa fel incat sa poata construi depozite zonale pentru colectare, sortare, ambalare si livrare de produse romanesti ieftine si de calitate in pietele locale si in lanturile de hypermarketuri. Acest lucru va crea si locuri de munca, va conduce la reducerea preturilor si va aduce pe masa consumatorului produse sanatoase pentru noi si pentru copiii nostri”, a declarat Fusea Marian Paul.

In ceea ce priveste spatiile de parcare si cele de joaca, Fusea Marian Paul si-a inceput campania printr-un proiect de reabilitarea a unui spatiu din Colegiul 1 care sa creeze peste 50 de locuri de parcare. In calitate de consilier local s-a tinut de promisiunile facute in campania de la alegerile locale si a reabilitat unul din spatiile de joaca din Colegiul 1.

„Pentru sistmatizarea spatiilor dintre blocuri: sustin o lege Verde care sa oblige administratiile locale sa dirijeze pana la 1% din bugetele locale catre constructia si intretinerea de spatii verzi si locuri de joaca pentru copiii nostri. Iata cum in scurt timp, in urma discutiilor cu cetatenii am identificat problemele si propun solutii pentru rezolvarea lor. Acestea sunt initiative pe care consider ca trebuie sa le aiba un tanar parlamentar si m-as fi asteptat sa vad astfel de solutii si de la contra candidatii mei. Ei prefera, insa, sa stea agatati pe stalpi, zambind frumos brailenilor. Referitor la acest lucru, am sustinut in interventiile mele ca voi milita pentru interzicerea in viitor a acestui gen de afisaj agresiv care nu face altceva decat sa sluteasca orasul si sa impiedice chiar vizibilitatea unor semne de circulatie”, a declarat candidatul ARD.

In ceea ce-i priveste pe contra candidati, Fusea i-a invitat pe acestia sa ia parte la o serie de dezbateri publice, chiar pe timpii sai de antena.

„Am facut in interventiile mele si revin si pe aceasta cale cu propunerea unei dezbateri televizate in direct a tuturor contra candidatilor, pentru a prezenta brailenilor propuneri constructive in folosul cetatenilor. Propunerile facute de unii de genul 20.000 de euro pentru orice intreprinzator sau alte propuneri fantasmagorice nu cred ca sunt credibile si nu onoreaza un candidat tanar care este hotarat sa demonstreze ca aduce un nou suflu in viata politica. Condamn deasemenea traseismul politic, voi milita pentru interzicerea acestuia prin lege, in asa fel incat alesul prin vot popular sa poata sa-si duca la indeplinire promisiunile facute in campaniile electorale in spiritul doctrinei partidului din care a facut parte atunci cand a fost ales. Nu poti obtine un loc de reprezentare din partea unui partid sau a unei aliante de partide in luna iunie si sa te ascunzi dupa nici 3 luni sub o alta sigla pentru ca la un anumit moment acea sigla este votata mai bine de catre cetateni. Asa procedeaza unii din contra candidatii mei, cautand sa capete pozitii care sa le ofere un loc caldut”, a declarat Fusea.

Candidatul ARD in Colegiul 1, la Camera Deputatilor s-a declarat a fi un om de dreapta, care nu are nimic de ascuns si care a dus inca de la inceput o campanie curata si bazata pe proiecte bine definite.

„Sunt unul dintre candidatii care imi sustin singur campania electorala, nu am apelat la fonduri necontrolabile din surse dubioase in asa fel incat in eventualitatea obtinerii unui mandat sa fiu nevoit sa ii rasplatesc pe cei care mi-au sustinut campania. Rog cetatenii Brailei sa dovedeasca ca intotdeauna maturitate in votul pe care si-l vor da, sa aleaga pe 9 decembrie OMUL si nu sigla in asa fel, ca sa fie siguri ca proiectele sustinute vor fi duse la indeplinire. Eu am candidat pe 10 iunie din partea fortelor politice de dreapta, am ramas acolo, iar ceea ce am promis, respectiv realizarea unui loc de joaca pentru copii, am si facut. Cei care au fost langa mine, in acea campanie, au fugit acum spre un loc caldut. Nu au avut nicio initiativa, dar nici nu au realizat nimic si in mod sigur nici nu vor face nimic pentru cetatenii braileni”, a declarat Fusea Marian Paul, candidatul ARD in Colegiul 1, la Camera Deputatilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-