Published On: vin, Dec 14th, 2012

Fumatul in spatiile inchise folosite la comun, interzis

Share This
Tags

*De la 1 ianuarie nu se va mai fuma in taxiuri, masini de serviciu, parcurile pentru cei mici sau universitati * Noua lege a Uniunii Europene ii nemultumeste pe comerciantii si fumatorii Braileni *

O noua lege a fumatului isi va face aparitia in decorul legislativ. Noul act normativ a fost intocmit de Uniunirea Europeana si adauga pe lista orice spatiu inchis folosit in comun, precum ar fi mall-urile, cofetariile, expozitiile, toate mijloacele de transport in comun, masinile de serviciu, taxiurile si ambulantele.

Patronii de restaurante, care vor sa aseze scrumiere pe mese, vor fi obligati sa interzica accesul minorilor in incaperi. Amenzile care se acorda pentru cei care incalca aceasta lege se ridica pana la 5.000 de lei.

* Fumatorii trebuie sa se conformeze noii legi *

Dupa cum se stie, fumatul este un comportament dobandit, iar in ultima vreme tot mai multi adolescentii devin fumatori la scurt timp dupa ce au incercat pentru prima data o tigareta.

Actul normativ se pare ca nu este pe placul persoanelor care fumeaza, unele dintre ele spunand ca le va fi greu sa respecte legea.

“Mie nu mi se pare corect sa se interzica fumatul in taxi. Sunt sofer de ani de zile si majoritatea clientilor pe care ii am fumeaza. Daca omul are acest viciu, nu inteleg de ce se interzice fumatul in masina. Daca tot il considera un <dusman> al celor care nu fumeaza, de ce UE nu interzice comercializarea tigarilor? Sa le scoata de pe piata. Pentru ce dau aceste legi, pentru mine, unul, chiar aberante. Pana la urma sI restaurante se poate fuma. Cine este impotriva sa nu intre in respectivul spatiu. Sau cel putin sa fie un loc special amenajat pentru nefumatori”, a precizat un sofer angajat la o firma de taxi din Braila.

O alta persoana, indignata de decizia celor din UE, a spus ca pe de o parte e binevenita aceasta lege, in special pentru generatia tanara, dar nu poate intelege de ce s-au introdus pe lista si restaurantele si masinile: “Acum, spre exemplu, daca eu ma aflu intr-o masina si fumez, de unde va sti politistul ca autoturismul este de la firma unde lucrez? Poate ca am imprumutat-o sau inchiriat-o. Este dreptul meu de a face ce vreau. Noua lege vine, din punctul meu de vedere, ca o contrazicere a drepturilor legale ale omului. Aplicand acest normativ, oare nu ni se incalca un drept? Eu cred ca putini oameni, si ma refer la fumatori, vor respecta legea si putin le va pasa de amenzi”, a declarat un angajat al unei firme din Braila.

Mentionam ca exceptie de la aceste interdictii fac unele spatii publice inchise destinate distractiei, si anume cluburile, barurile, discotecile, cantinele si restaurantele. Insa, in cazul in care seful localului va opta pentru respectarea legii, el va fi obligat sa interzica accesul tuturor persoanelor cu varsta de peste 18 ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-