Published On: joi, Dec 6th, 2012

Fara batai de cap din cauza licitatiilor centralizate, SPJ Braila asteapta normele de aplicare

Share This
Tags

* Toate licitatiile ce vor fi organizate la nivel centralizat se vor derula, transparent,  electronic, prin intermediul site-ului www.seap.ro * Pana la sosirea normelor de aplicare, spitalul judetean Braila va functiona pe contractele existente *

Ministerul Sanatatii va elabora lista cu medicamentele, materialele sanitare si echipamentele medicale care vor fi achizitionate, pe acord cadru, pentru unitatile sanitare. Lista va putea fi actualizata anual, in functie de necesitati. Comisii ale Ministerului Sanatatii, alcatuite din cate 5 perosane, 3 experti tehnici si 2 reprezentanti ai ministerului, vor elabora documentatiile de atribuire si specificatiile tehnice pentru produsele ce vor fi achizitionate. Documentatiile de atribuire  vor fi transmise pentru evaluare unor experti independenti care vor avea un punct de vedere tehnic asupra acestora. In cazul in care exista puncte de vedere diferite asupra continutului caietelor de sarcini, vor fi organizate sedinte de mediere pentru definitivarea materialelor. Toate procedurile se vor finaliza electronic.

“Actul normatic a fost aprobat. Pana in acest moment nu am primit normele de aplicare, fapr care conduce la functionarea pe contractile pe care le avem. Spitalul Judetean Braila nu organizeaza achizitii directe, toate echipamentele si materialele sanitare fiind achizitionate prin intermediu SEAP, urmarindu-se cel mai mic pret”, a declarat managerul Spitalului Judetean Braila, Rodica Sin.

Mai este prevazut ca inainte cu 10 zile de demararea procedurilor de achizitie de catre firmele participante la licitatii, sa fie organizate conferinte de consens, mai exact intalniri intre operatorii economici interesati si comisiile de realizare a documentatiilor de atribuire in scopul formularii de propuneri si observatii privind continutul acestor documente. Tot in ceea ce priveste organizarea licitatiilor vor fi solicitate participantilor la licitatie mostre din produsele ofertate.  De asemenea, vor fi specificatii exacte privind serviciile de depozitare, distribuire sau service ale produselor licitate, dupa caz. Mai mult, in premiera, firmele castigatoare vor semna un angajament etic care in cazul nerespectarii, operatorul economic risca blocarea posibilitatii de a mai participa la licitatii organizate de catre Ministerul Sanatatii, in urmatorii ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-