Published On: mar, Dec 18th, 2012

Explozie la Liceul Pedagogic

Share This
Tags

O bubuitura puternica a speriat azi sute de elevi dar si cadrele didactice din Scoala Mihai Eminescu si Liceul Pedagogic din Braila. Explozia care s-a petrecut in curtea scolii pare sa se fi produs din pricina unui cablu apartinand RENEL.

La fata locului s-au prezentat echipaje din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmerie care au evacuat imediat elevii din cadrul Liceului Pedagogic.

“Am evacuat cladirea pentru orice eventualitate. Asa este normal sa procedam in cazul situatiilor de urgenta”, a declarat purtatorul de cuvant al IJJ, Sorin Neftode.

Din fericire nu au existat victime. La fata locului s-au prezentat echipaje de la RENEL care au facut verificarile necesare.

Prefectul judetului Braila, Mihaela Marcu a salutat decizia inspectorului adjunct ISJ Catalin Stanica, de a evacua cladirea, insa i-a atras atentia acestuia asupra faptului ca trebuia sa anunte organele abilitate in gestionarea situatiilor de urgenta.

“Nu s-a intamplat nimic grav. A fost vorba de un cablu electric care a cedat. Inspectorul Stanica a evacuat elevii, o decizie buna, insa nu a anuntat pe nimeni abilitat. Dansul este doar inspector, trebuia sa anunte organele abilitate in gestionarea situatiilor de urgenta”, a declarat Mihaela Marcu.

Catalin Stanica a declarat ca evacuarea elevilor a fost o decizie luata impreuna cu conducerea Liceului Pedegogic.

“Am fost sunat de doamna director Condrut, pentru ca s-a auzit un zgomot puternic in curtea scolii. Pentru ca nu stiam ceea ce se intampla defapt, conducerea scolii a anuntat parintii, iar elevii au fost trimisi acasa. O echipa de la RENEL a stabilit ca este vorba despre un cablu care alimenteaza societatea Braiconf. Se pare ca acest cablu trecea pe sub amfiteatrul liceului”, a declarat Catalin Stanica.

La fata locului s-au prezentat echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Electrica si Distrigaz.

“La fata locului s-a deplasat un echipaj al ISU. A fost vorba de un cablu electric subteran care a facut scurtcircuit. Conducerea ISJ a decis evacuarea liceului pentru a preveni eventuale incidente”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Braila, Stefan Stoian.

Comentarii

comentariu

About the Author

-