Published On: mie, Dec 12th, 2012

Euroregiunea “Dunarea de Jos” 12-14 decembrie, Consiliul Euroregiunii se reuneste la Galati

Share This
Tags

* La sedinta Consiliului Euroregiunii “Dunarea de Jos” si sedinta adunarii de cooperare transfrontaliera “Euroregiunea Dunarea de Jos” din perioada 12-14 decembrie vor participa autoritati locale din regiunile membre *

Euroregiunea “Dunarea de Jos” s-a infiintat in 1998. Autoritatile locale din Braila, Galati si Tulcea, din regiunea Odesa si raionul Reni din Ucraina, raioanele Cahul si Cantemir din republica Moldova au semnat in acel an acordurile de constituire a Euroregiunii “Dunarea de Jos”. Asociatia de Cooperare Transfrontaliera “Euroregiunea de Jos”  a fost inregistrata in anul 2009 la Galati, avand ca scop sprijinirea dezvoltarii durabile a unitatilor administrativ-teritoriale care alcatuiesc Asociatia, prin extinderea colaborarii intre membrii si dezvoltarea relatiilor avantajoase in cadrul tuturor domeniilor de interes.

Autoritatile din regiunile membre se intalnesc pentru a discuta si planifica proiecte comune in cadrul parteneriatului euroregional.

In cadrul evenimentului va fi predata si Presedentia Euroregiunii “Dunarea de Jos” si a “Asociatiei de Cooperare Transfrontaliera, Euroregiunea Dunarea de Jos care este detinuta la acest moment de Consiliul Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-