Published On: lun, Dec 17th, 2012

Dupa modelul pasaportului biometric, de anul viitor vom avea buletine biometrice

Share This
Tags

* Potrivit unei ordonante de urgenta care a fost publicata in monitorul oficial, din 2013 vom calatori in statele uniunii europene cu carte electronica de identitate *

Cartea electronica este un document distinct de cartea de identitate si va contine, printre altele, date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete. Noul buletin biometric va contine: numele si prenumele titularului, sexul, cetatenia titularului, data si locul nasterii titularului, fotografia titularului, C.N.P, adresa de domiciliu a titularului,

prenumele parintilor titularului, certificate digitale, date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.

Imaginile impresiunilor papilare se colecteaza numai cu acordul expres al solicitantului cartii electronice de identitate sau, in cazul minorilor si al incapabililor, numai cu acordul expres al parintilor sau, dupa caz, al parintelui care exercita autoritatea parinteasca ori al reprezentantului legal.

Imaginile impresiunilor papilare colectate la momentul depunerii cererii de eliberare a cartii electronice de identitate se sterg prin procedura automata imediat dupa personalizarea acestui document. Datele biometrice se inscriu in cartea electronica de identitate pentru verificarea autenticitatii acesteia si identitatii titularului, potrivit Ordonantei de Urgenta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-