Published On: Soare, Dec 9th, 2012

Doi braileani sanctionati pentru Incalcarea legislatiei electorale

Share This
Tags

*In intervalul orar 7.00 – 16.00, la comandamentul operational judetean Braila au fost inregistrate 5 sesizari privind incidente in legatura cu desfasurarea alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senatului, 4 dintre ele fiind anuntate prin SNUAU 112 * Politistii au aplicat 2 sanctiuni contraventionale, una in valoare de 1.000 lei si alta de 500 lei *

Astazi, in ziua in care toata tara isi alege reprezentantii in Camera Deputatilor si Senat, la nivelul judetului nostru, oamenii legii au avut de intervenit in solutionarea a cinci incidente care le-au fost sesizate. Astfel se face ca, majoritatea aspectelor reclamate au facut referire la transportul cetatenilor la vot si influentarea lor de a vota cu cineva anume.

In urma verificarilor efectuate de politisti, au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale, doua sesizari nu s-au confirmat, iar In cazul celorlalte doua se continua cercetarile.

Un prim incident a fost la o sectie de votare de la Scoala cu clasele I – VIII – “Radu Tudoran”, din cartierul Nedelcu Chercea.

“La orele 10.30, un tanar, in varsta de 20 ani, din Braila, a sesizat la Politie, prin apelul de urgenta 112, faptul ca In fata unei sectii de votare din cartierul Chercea, din municipiu, se afla un barbat care Indeamna alegatorii sa voteze cu o anumita alianta. Echipa de cercetare din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila s-a deplasat imediat In locul indicat. Aici au identificat un brailean de 41 ani, simpatizant al unei formatiuni politice, care Indemna cetatenii sa voteze cu aceasta. Barbatul a fost sanctionat contraventional, cu amenda In valoare de 1.000 de lei, conform Art. 50, lit. o din Legea nr. 35/2008. La un sfert de ora mai tarziu, un localnic din orasul Ianca, satul Târlele Filiu, a sesizat organele de Politie, prin apelul 112, ca un barbat, in varsta de 34 ani, transporta persoane cu autoturismul sau si le sugereaza sa voteze cu anumiti candidati. Oamenii legii au efectuat imediat cercetari si au stabilit ca cele sesizate nu se confirma, deoarece barbatul reclamat transportase doua rude, ambele in vârsta de 82 de ani, si nu le sugerase sa voteze cu cineva anume. Apelantul a fost sanctionat contraventional, cu amenda In valoare de 500 de lei, pentru alertare falsa a agentiilor specializate de interventie (art. 32, alin. 1, lit. b din OUG nr. 34/2008, privind organizarea si functionarea Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta – SNUAU)”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Braila, inspector principal de politie Jenel Sogor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-