Published On: joi, Dec 13th, 2012

Din cauza temperaturilor scazute, persoanele fara adapost sunt “cazate” in centre speciale

Share This
Tags

* Intr-o singura zi, cinci persoane au fost transportate in centrul special amenajat la adapostul de pe Soseaua Ramnicu Sarat *

Cum iarna si-a intrat deja in drepturi, persoanele fara adapost nu au fost uitate de autoritatile locale. Un numar de 5 persoane care nu au un acoperis deasupra capului au fost transportate in spatiul special amenajat de municipalitate la centrul de pe soseaua Ramnicu Sarat, unde primesc o masa calda si un pat pentru a dormi.

“Din punct de vedere al frigului, noi nu cred ca vom avea mari probleme. Este posibil sa se inregistreze 7-8 grade sub zero, iar in ceea ce priveste situatia oamenilor strazii, aceasta este sub control. Am organizat, la fel ca si anul trecut, un spatiu pentru aceste persoane, la adapostul de pe soseaua Ramnicu Sarat. Au fost 5 astfel de persoane, iar ele stau doar pe timp de noapte, pentru ca dimineata se duc in alte parti”, a declarat primarul Brailei, Aurel Simionescu.

Trei dintre aceste persoane au fost identificate si transportate in centru de catre politistii locali.

“Avand in vedere atentionarea de timp friguros, in aceasta perioada o atentie deosebita a fost acordata persoanelor aflate in dificultate si fara adapost pe raza municipiului Braila. Actiunea a demarat incepand cu data de 11 decembrie, cand au fost depistate 3 persoane. Acestea au fost transportate in cadrul asezamintelor special amenajate pentru a prelua aceste persoane aflate in dificultate si fara locuinta, pe durata anotimpului de iarna. Aceste actiuni sunt zilnice si vor continua pe toata perioada vremii deosebit de rece”, a declarat directorul Politiei Locale, Traian Jipa.

Pe strazile municipiului vedem zilnic persoane fara adapost, care traiesc din mila publicului, iar marea majoritate a acestora sunt minori. Pentru ca vremea nu mai este prietenoasa, mercurul din termometre scazand sub valoarea de zero grade, aceste persoane vor fi transportate in centrele special amenajate si vor beneficia de o masa calda.

Comentarii

comentariu

About the Author

-