Published On: mar, Dec 4th, 2012

Descinderi in forta la Braila, afacerist turc, prins pentru trafic de heroina

Share This
Tags

* Politistii de la combaterea criminalitatii organizate si procurorii diicot au actionat in forta la sediul a doua fabrici de textile din Braila, patronate chiar de seful unei gruparii de traficanti de heroina *

Potrivit biroului de presa al Inspectoratului General a Politiei Romane, in urma cooperarii cu autoritatile judiciare engleze, a fost destructurata o grupare infractionala specializata in trafic international de heroina pe ruta Turcia-Romania-Anglia.

Dupa efectuarea investigatiilor de catre politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul IGPR si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), cu suportul informativ al Serviciului Roman de Informatii (SRI), a fost destructurata una dintre cele mai importante retele de criminalitate organizata specializata in trafic international de droguri de mare risc, descindere care a avut loc la sediul a doua fabrici de textile din Braila, patronate chiar de seful gruparii. Aceasta grupare infractionala, formata in special din cetateni turci, era coordonata de suspectul M.K.

Liderul gruparii este cetatean turc care locuia in Romania, unde conducea o afacere cu textile folosita drept paravan pentru traficul de heroina. Acesta a fost prins in urma mai multor descinderi la doua fabrici de textile din Braila si la adresa suspectului.

* Cercetat penal pentru un transport de 96 kg de heroina *

Politia Romana a cooperat cu autoritatile judiciare engleze, M.K. fiind cercetat si pentru organizarea unui transport de 96 kg de heroina pe ruta Turcia – Marea Britanie (Londra), heroina disimulata in articole de imbracaminte.

La data de 10 octombrie, politisti din cadrul IGPR – DCCO – Serviciul Antidrog, sprijiniti de politisti ai BCCO Galati si SCCO Braila, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat descinderi la doua fabrici de textile din municipiul Braila si la adresa de domiciliu a principalului suspect, M.K., administratorul acestor fabrici.

“Pe numele lui M.K. a fost emis un mandat european de arestare de autoritatile engleze, iar la data de 25 octombrie a fost extradat in Marea Britanie pentru comiterea infractiunii de trafic international de droguri. Activitatile infractionale erau desfasurate sub acoperirea unor activitati comerciale licite desfasurate in cele doua fabrici de textile, drogurile fiind disimulate in unele din produsele acestor fabrici. Pe parcursul operatiunii desfasurate au fost efectuate mai multe capturi de droguri si arestari ale unor membri ai gruparii atat in Anglia, cat si in Turcia. Astfel, a fost posibila destructurarea grupului si a lantului de distributie a drogurilor”, se arata in comunicatul emis de biroul de presa al IGPR.

Comentarii

comentariu

About the Author

-