Published On: mar, Dec 4th, 2012

De miercuri, rovineta poate fi platita prin SMS

Share This
Tags

* Brailenii considera o idee foarte buna plata rovinietei, printr-un simplu sms *

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) anunta utilizatorii ca, incepand cu data de 5 decembrie, rovinieta va putea fi achitata printr-un simplu SMS. Rovinieta va putea fi platita numai de catre utilizatorii romani si numai pentru perioada minima de utilizare.

Aceasta noua facilitate de plata a rovinietei, dezvoltata si pusa la dispozitia utilizatorilor de CNADNR SA, impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale si operatorul de telefonie mobila Orange, va fi functionala incepand cu data de 05.12.2012, numai in reteaua Orange, numarul de telefon alocat fiind 7500, iar tariful va fi de 5 eurocenti/SMS trimis.

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul, client cu abonament Orange sau client Orange PrePay, va transmite, prin SMS, la numarul 7500, numarul de inmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A).

Apoi va primi un SMS, prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate si cu privire la costul rovinietei si la costul total al tranzactiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….)

Va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi numar, a unui nou SMS cu textul DA, dupa care se va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment in care va fi tarifat cu suma corespunzatoare rovinietei alese, mesaj ce va contine urmatoarele informatii, ce vor fi inregistrate in baza de date a SIEGMCR, seria rovinietei, nr. de inmatriculare al vehiculului, categoria rovinietei, anul, luna, ziua si ora expirarii valabilitatii.

In conditiile in care utilizatorul nu cunoaste sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achizitionata, are posibilitatea de a obtine aceasta informatie transmitand la numarul 7500 in reteaua Orange, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

“Este o idée foarte buna ca rovinieta sa fie platita prin sms. Astfel nu mai este nevoie sa alergam de la o statie peco la alta, sa stam la r@nd, sa pierdem timpul. Pacat [nsa ca poate fi platita doar prin reteaua Orange”, a declarat Marius B., din Braila.

Pentru informatii si detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, va fi pus la dispozitia clientilor Orange, in cel mai scurt timp, numarul de telefon 1788 (numar cu tarif normal in reteaua Orange), ce va putea fi apelat de Luni pana Joi in intervalul orar 08:30 – 16:30 si Vineri in intervalul orar 08:30 – 14:00.

Pentru clientii cu abonament Orange, la tarifele mentionate, in factura emisa, se adauga TVA, conform legislatiei in vigoare. Pentru detinatorii de cartele PrePay – Orange, TVA se aplica la achizitionarea creditului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-