Published On: Soare, Dec 9th, 2012

De craciun, consumul de carne de porc va scadea cu 15-20%

Share This
Tags

* Pretul carnii de porc este mai mare cu 25% fata de luna decembrie a anului trecut, din cauza scumpirii furajelor, diminuarea puterii de cumparare urmand sa duca la o scadere a consumului, de craciun, de 15-20%, potrivit asociatiei producatorilor de carne de porc din Romania *

Pretul carnii de porc a ajuns in ultimele doua saptamani la 6,8 lei pe kilogram.

Costul cu furaje a crescut [n ultimul an cu 65% iar utilitatile s-au scumpit si ele, factori care au dus la cresterea pretului carnii. Din cauza majorarii de pret si a scaderii puterii de cumparare, este posibil sa observam o scadere a consumului carniideporc [n perioada Craciunului cu 15-20%.

Producatorii de carne estimeaz ca [n fiecare an se taie aproximativ trei milioane de porci [n gospodariile taranilor.

Carnea de porc este cea mai cautata in Romania, acoperind aproape jumatate din consumul de carne, de circa 60 de kilograme pe cap de locuitor pe an, fiind urmata de cea de pasare, 15-20 kg si vita, categorie care reprezinta doar 10% din total. Fiecare roman mananca anual 30-32 de kilograme de carne de porc, fata de media europeana de 40-45 de kilograme.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-