Published On: Soare, Dec 2nd, 2012

Cutremur puternic in Vrancea, undele seismice au zguduit si Braila

Share This
Tags

* De Ziua Nationala a Romaniei un cutremur de 4.8 grade a “zguduit” populatia * undele seismice au ajuns si la braila *

Dupa fasolea cu ciolan si vinul fiert, brailenii au avut parte si de un eveniment mai putin placut. In seara zilei de 1 decembrie, la orele 10.52 un seism cu magnitudinea de 4.8 grade s-a produs in zona Vrancea. Cutremurul s-a produs la o adancime de 67 de kilometri si a fost resimtit puternic si la Braila.

“Zona Vrancea este destul de tensionata si putem oricand sa ne asteptam la un cutremur mare. Nu trebuie sa ne gandim ca vine anul acesta sau anul viitor, dar nu putem neglija aceasta posibilitate. Trebuie sa fim pregatiti pentru un astfel de eveniment”, a declarat presei, Mircea Radulian, director stiintific la Institutul National de Fizica a Pamantului.

“Doar ce ma asezasem in pat si deodata am simtit cum se zguduie patul cu mine. M-am speriat foarte tare si l-am trezit pe sotul meu. Nu stiam cum trebuie sa reactionez si am intrat in panica. Din fericire nu a durat mult, dar gandul imi zbura la anul 1990. Atunci, a fost un cutremur ziua, iar seara in jurul orelor 23.00 a urmat replica. Stand in pat, ma asteptam sa se intample acelasi lucru, a declarat Corina Ionescu, o braileanca speriata de cutremur.

Specialistii avertizeaza ca un seism cu o magnitudine mare poate avea loc in orice moment, iar populatia este rugata sa isi pastreze calmuI.

Comentarii

comentariu

About the Author

-