Published On: mie, Dec 19th, 2012

Cu ocazia Sarbatorilor mai multe societati acorda salariatilor prime, bani in plus pentru angajatii firmelor mari

Share This
Tags

* Salariatii de la “Laminorul” primesc zilele acestea o prima neta de 430 lei, in timp ce la STX OSV acestia vor primi 400 lei net * Cei mai suparati vor fi functionarii publici, pentru ca prima de Craciun ramâne doar un vis *

Cei mai fericiti angajati vor fi si in acest an salariatii companiilor mari, asa cum este cazul santierului naval sau uzinei “Laminorul”, unde primele se anunta a fi consistente. Ce-i drept, in cazul ambelor unitati, acordarea primelor este prinsa in mod expres in Contractul Colectiv de Munca. si tot prin CCM pe unitate se stabileste si cuantumul acesteia.

Mosul le va vira anul acesta in cardurile salariatilor de la “Laminorul” suma de 430 lei net si va aduce pentru copiii acestora pungi cu cadouri constând in dulciuri si fructe. “Ca in fiecare an, suntem in top in ce priveste acordarea primelor de Craciun. Ceea ce este o mare realizare, tinând cont ca suntem dupa o perioada de criza. Prin CCM este stabilita valoarea primei de Craciun la 610 lei brut, din care rezulta 430 lei net. In afara de pungile pentru copiii salariatilor, cu o valoare de 10 euro fiecare, sindicatul a dat si el cadouri membrilor sai, asa cum facem in fiecare an de altfel”, ne-a declarat Constantin Iarca, liderul sindical de la “Laminorul”.

La santierul naval va poposi Mosul cu cadouri in bani. Conducerea santierului naval SC “STX OSV” Braila urmeaza sa recompenseze angajatii cu circa 400 lei net, reprezentând un procent fix din salariul mediu de baza pe unitate. In plus, navalistii braileni urmeaza sa intre pentru câteva zile in vacanta de Craciun si vor relua munca in primele zile din ianuarie.

In domeniul confectiilor textile salariatele asteapta recompensa din partea patronatului, care va apela la tichetele cadou si pungile cu dulciuri pentru copii. “Noi am acordat de fiecare data cadouri salariatelor noastre. Dupa posibilitati, ce-i drept, dar am facut efort de fiecare data sa nu treaca sarbatorile fara sa le facem o bucurie. Cred ca anul acesta vor fi tichete cadou, speram cam 100 lei de fiecare salariat”, a declarat administratorul unei firme de confectii din oras. La compania “Braiconf”, asteptarile sunt mai mari de atât, surse din cadrul companiei asigurându-ne ca discutiile dintre sindicat si patronat sunt inca in derulare.

Ca in fiecare an, Mosul nu-i va ocoli nici pe salariatii grupului de firme “Marex”, unde va aduce cadouri in produse si preparate din carne si cel mai probabil, dupa cum au declarat surse din interiorul grupului, si bonuri cadou, asa cum de altfel se intâmpla cu regularitate in ultimii ani.

Daca sperantele sunt destul de mari pentru angajatii din sectorul privat, bugetarii si-au luat de multa vreme gândul de la prime. Totusi, anul acesta Mosul nu este chiar asa zgârcit cu ei, pentru ca le aduce pe fluturasul de salariu o crestere salariala prin care le anuleaza taierea cu 25% de acum 2 ani.

In ceea ce priveste angajatii din cadrul Prefecturii, Primariei si Consiliului Judetean, acestia nu vor primi nici in acest an un bonus in bani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-