Published On: joi, Dec 6th, 2012

Chiar daca se vrea senator, Danut Cristian Mihai continua sa traga tepe

Share This
Tags

* Cofetarul brailean Danut Cristian Mihai a tras o “teapa” de 2.500 lei familiei sale * Candidatul la senat a imprumutat in luna februarie suma de 10.000 de la varul sau, Dumitru Mihaiescu * Tranzactia a fost facuta prin intermediul angajatului lui Mihai, Georgian Oprisan * Suma a fost restituita partial dupa mai multe luni de zile si insistente din partea familiei pagubite *

Candidatul pe Colegiul 2 Senat, Danut Cristian Mihai, un cunoscut om de afaceri brailean, a imprumutat bani de la familia sa pe care nu i-a mai restituit. Din suma totala de 10.000 lei, imprumutata pe 28 februarie 2012 de la varul sau Dumitru Mihaiescu, acesta a restituit 8.500 lei, de restul “facandu-se ca ploua”. Inglobat in datorii, cu mai multe “tepe” la activ, Danut Mihai a indraznit sa ceara acesti bani culmea prin intermediul unui alt personaj certat cu legea, Georgian Oprisan. Familia care l-a imprumutat pe afacerist este una modesta:“Doar ce facusem imprumut la Casa de Pensii, sa avem si noi un ban de-oparte, pentru inmormantare, cine stie, si nenorocitul a si venit la noi. Barbate-miu cum este el milos a vrut sa-si ajute varul. Doi ani trebuie sa platesc. Acum l-am dat in judecata, altfel nu cred ca mai vad banii. Am mers la el acasa, l-am sunat, degeaba nu ne raspunde, nu vrea sa ne mai dea banii. Umbla cu masini scumpe, sta intr-o casa pe Golesti si are camere video, poarta cu telecomanda, daca ma duc la el acasa ma vede pe camera si nu-mi deschide”, ne-a declarat in exclusivitate Lenuta Mihaiescu, sotia varului lui Mihai.

In prima faza, familia pagubita a mers la politie pentru a-i face plangere lui Mihai in baza chitantei de mana incheiata intre cele doua parti la acordarea sumei de 10.000 lei, insa nu au avut nici o sansa, fiind trimisi la plimbare. Nu s-au oprit aici, i-au dat in judecata pe cei doi, Mihai Danut si Georgian Oprisan pentru Fond-pretentii, urmand la ca data de 28 martie 2013 acestia sa se prezinte in fata Instantei de Judecata.

Omul de legatura care a semnat tranzactia in numele sau pentru Danut Mihai este chiar mana dreapta a omului de afaceri, ocupandu-se in mod direct de administrarea cofetariei din strada Gen. Eremia Grigorescu. Oprisan a inselat statul roman cu suma de 88.000 euro in 2004 fiind administrator al S.C. Modern Turism & Catering S.R.L. Braila, la acea vreme. Din probele administrate in faza de urmarire penala a rezultat urmatoarea stare de fapt: la data de 31 martie 2004, S.C. Modern Turism & Catering S.R.L., reprezentata de inculpatul Oprisan Georgian, a incheiat un contract de grant in valoare de 147.975 euro, din care 88.000 euro reprezentau finantare nerambursabila din fonduri PHARE. Contractul s-a incheiat ca urmare a aprobarii cererii de finantare depuse de S.C. Modern Turism & Catering S.R.L. in cadrul Programului de restructurare a intreprinderilor si de reconversii profesionale, Componenta de finantare a IMM-urilor.

Intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie se arata ca: “Prin decizia penala nr. 760 din 12 aprilie 2012, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat urmatoarele: Condamnarea inculpatului Oprisan Georgian, in calitate de administrator la S.C. Modern Turism & Catering S.R.L, la pedeapsa de 4 ani cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de incarcerare de 7 ani pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, fapta prevazuta de art.181 alin.1,3 din Legea nr.78/2000”, conform comunicatului Biroului de Relatii Publice al DNA.

Comentarii

comentariu

About the Author

-