Published On: mie, Dec 19th, 2012

Chiar daca se apropie sarbatorile de iarna, Politia vegheaza asupra soferilor

Share This
Tags

* Politistii braileni deruleaza o campanie de prevenire a accidentelor rutiere, adresata soferilor si pietonilor *

In perioada 17-28 decembrie Inspectoratul de Politie Judetean Braila desfasoara activitati de prevenire a accidentelor rutiere in cadrul Campaniei “Fii responsabil de sarbatori!”. Initiativa Serviciului Rutier de a organiza si in acest sfarsit de an actiuni de informare si responsabilizare a participantilor la trafic in sensul respectarii normelor privind circulatia pe drumurile publice este determinata de specificul acestei perioade, in care efervescenta vietii cotidiene se impleteste cu dorinta fiecaruia dintre noi de a petrece sarbatorile alaturi de cei dragi.

Sarbatorile de iarna inseamna multa agitatie: goana dupa cadouri, dupa bunatati pentru intalnirile festive. Incarcati de sacose sau incercand sa economiseasca timp sau, pur si simplu, din ignoranta, unii pietoni aleg sa treaca strada pe oriunde, fara sa constientizeze pericolul la care se expun. Exceptand indisciplina in trafic si riscul de a fi accidentati, fiecare participant la trafic ar trebui sa stie ca modul sau de conduita este un exemplu pentru ceilalti si, in special, pentru generatiile tinere, care isi insusesc cu mare usurinta modelele de comportament ale adultilor, mai bune sau mai putin bune.

Activitatile desfasurate de politistii de la Biroul Rutier si de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii, in municipiul Braila, pe tronsonul Calea Calarasilor, intre Bariera Calarasilor si P-ta Independentei si pe soseaua Buzaului, au fost adresate preponderent pietonilor. Politistii au atras atentia acestora sa respecte permanent, cu strictete, regulile de circulatie pe drumurile publice, pentru a evita atat suferinta fizica, cat si pagubele materiale produse intr-o clipa de neatentie in momentul traversarii strazii.

Sarbatorile de iarna sunt un prilej de bucurie nu doar pentru copii, ci si pentru adulti. Petrecerile, reuniunile de familie sau cu prietenii se vor tine lant. si cel mai probabil ca, de la nicio masa mai mult sau mai putin imbelsugata, nu va lipsi alcoolul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-