Published On: joi, Dec 20th, 2012

Chiar daca au primit abonamente gratuite, elevii de km 10 continua sa chiuleasca

Share This
Tags

* ChematA la pupitru pentru a prezenta raportul pe anul 2012, Anisoara Parnica expert in cadrul Agentiei Nationala pentru romi a fost trasa la raspundere pentru problema elevilor chiulangii de etnie roma *

In cadrul sedintei a Colegiului Prefectural de astazi, ce a avut pe ordinea de zi informarea asupra proiectelor implementate de catre Biroul Regional Sud- Est Braila din cadrul Agentiei Nationale pentru Romi in anul current, a fost dezbatut subiectul absenteismului scolar al elevilor de etnie roma de la kilometrul 10. Pentru ca parintii spuneau ca odraslele lor nu merg la scola din cauza transportului, municipalitatea a gasit o solutie, oferind elevilor abonamente gratuite.

“In ziua in care ati venit la mine si ati spus ca nu au copiii transport, in aceeasi zi s-a rezolvat problema. Municipalitatea a pus la dispozitia acestor copii abonamente gratuite. Cu toate acestea, elevii continua sa lipseasca de la scoala, iar abonamentele sunt folosite de parintii acestora”, a precizat prefectul judetelui, Mihaela Marcu.

Primarul municipiului a fost in asentiment cu prefectul Mihaela Marcu, declarand ca: “Eu personal am auzit ca sunt cazuri la km 10 in care parintii refuza sa isi lase copiii la scoala. Noi am oferit abonamente gratuite astfel incat parintii sa nu mai obiecteze ca nu isi trimit copii la scoala pentru ca nu au mijloc de transport, ca sunt saraci si asa mai departe”.

Chiar daca au primit abonamente gratuite din partea municipalitatii, elevii de la kilometrul 10 nu-si doresc sa invete, iar de abonamentele oferite acestora se folosesc parintii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-