Published On: joi, Dec 13th, 2012

Chemati sa-si achite taxele, strainii trebuie sa plateasca impozitul la stat

Share This
Tags

* Contribuabilii in calitate de persoana juridica straina au obligatia de a plati catre stat impozitul anual * Valoarea impozitului pentru un an fiscal este egal cu 4.000 euro *

Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Braila reaminteste contribuabililor interesati ca, potrivit prevederilor legale, orice persoana juridica straina, care are o reprezentanta autorizata sa functioneze in Romania, are obligatia de a plati un impozit anual.

Impozitul pe reprezentanta pentru un an fiscal este egal cu echivalentul in lei al sumei de 4.000 euro, stabilita pentru un an fiscal, la cursul de schimb al pietei valutare, comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil in ziua in care se efectueaza plata impozitului catre bugetul de stat. Persoana juridica straina are obligatia de a plati impozitul pe reprezentanta la bugetul de stat, in 2 transe egale, pana la datele de 25 iunie si 25 decembrie, inclusiv.

“In cazul unei persoane juridice straine, care in cursul unui an fiscal infiinteaza sau desfiinteaza o reprezentanta in Romania, impozitul datorat pentru acest an se calculeaza proportional cu numarul de luni de existenta a reprezentantei in anul fiscal respectiv. Persoana juridica straina care datoreaza impozitul pe reprezentanta are obligatia de a depune o declaratie anuala la autoritatea fiscala competenta, pana la data de 28, respectiv 29 februarie a anului de impunere. Persoanele juridice straine, prin reprezentante infiintate in Romania, nu sunt abilitate sa faca fapte de comert, aceste reprezentante neavand calitatea de persoana juridica. Reprezentantele sunt obligate sa conduca evidenta contabila prevazuta de legislatia in vigoare in Romania”, se arata intr-un comunicat emis de DGFP Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-