Published On: lun, Dec 3rd, 2012

CFR Calatori multiplica numarul trenurilor 60 de trenuri noi din 2013

Share This
Tags

* Noul mers al trenurilor va intra in vigoare incepand cu 9 decembrie * Calatorii vor beneficia de multiplicararea numarului de trenuri * Va fi introdus si mersul de tren cadentat *

Noul Plan de Mers al trenurilor, care va intra in vigoare pe 9 decembrie 2012 si va fi valabil pana la data de 14 decembrie 2013, va include cateva zeci de trenuri in plus fata de anul in curs, a anuntat CFR Calatori.

“Zilnic se vor afla in circulatie 1.378 de trenuri, cu 60 de trenuri mai mult decat in actualul plan de mers”, informeaza compania nationala de transport feroviar de calatori.

Odata cu noul Mers al Trenurilor este implementat si mersul de tren cadentat. Aceste trenuri vor merge pe distante scurte, dar complementare si succesive, Pentru inceput, vor circula pe sapte rute de navetisti din Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova (intre acestea nu se numara, insa, nicio ruta catre si dinspre Braila). De altfel, CFR Calatori apreciaza ca introducerea sistemului de mers de tren cadentat, care sa asigure legaturi frecvente intre marile orase ale tarii si capitalele de judet si, deci, o mobilitate sporita, este o solutie pentru dezvoltarea pe termen lung a serviciilor de transport pe calea ferata.

Brosura “Mersul Trenurilor de Calatori 2012-2013” va putea fi achizitionata, de saptamana viitoare, din principalele statii si agentii CFR la pretul de 13 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-